Ακριβώς τρεις εβδομάδες μετά από αυτές τις εικόνες που συντάραξαν τη χώρα, με την άτυχη Ιωάννα να σφαδάζει στους πόνους από το βιτριόλι που δέχτηκε στο πρόσωπο, οι αστυνομικοί ανακαλύπτουν ένα–ένα τα λάθη της γυναίκας με το βιτριόλι κ όλα δείχνουν πως η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή της πλησιάζει προς το τέλος.

Το φαινομενικά τέλειο σχέδιο που κατέστρωσε και υλοποίησε είχε λάθη, αστοχίες και παραλείψεις που πλέον αρχίζουν να φωτίζουν την ταυτότητά της. Η αισιοδοξία των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση είναι διάχυτη τα τελευταία 24ωρα.

Το vima.gr αποκαλύπτει ότι τα πρώτα ίχνη της μυστηριώδους γυναίκας καταγράφονται το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου. Δύο μέρες δηλαδή πριν από την επίθεση και μία πριν από την ενέδρα που απέφυγε η 34χρονη Ιωάννα την τελευταία στιγμή.

Η δράστις εμφανίζεται στην οδό Ακαδημίας χωρίς να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης, καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας και καλεί από καρτοτηλέφωνο της περιοχής ραδιοταξί για την περιμένει την επόμενη μέρα στη λεωφόρο Θησέως. Αστυνομικοί θεωρούν πολύ πιθανό να χρησιμοποίησε την ίδια νύχτα και το κινητό τηλέφωνο.

Είναι βράδυ Δευτέρας και η γυναίκα με το βιτριόλι έχει αποφασίσει να επιτεθεί και να καταστρέψει την Ιωάννα.

Την Τρίτη 19 Μαΐου οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι η εν λόγω γυναίκα πραγματοποίησε την καθοριστική κλήση για να επιβεβαιωθεί η χρήση του ραδιοταξί, από καρτοτηλέφωνο κοντά σε περίπτερο επί της οδού Συγγρού 122, λίγο πριν από την στροφή της Καλλιθέας.

Από την εξέταση των καμερών στην περιοχή διαπιστώνεται ότι η γυναίκα πλησίασε πεζή το καρτοτηλέφωνο από τη στάση «Ολυμπιακή» της λεωφόρου Συγγρού, όταν βγήκε από το λεωφορείο που θεωρείται ότι είχε κινηθεί από την περιοχή του Παγκρατίου.

Λίγο αργότερα τα ίχνη της χάνονται κι εντοπίζονται πλέον στη λεωφόρο Θησέως όπου επιβιβάζεται άπρακτη στο ταξί που την περίμενε. Εκείνο το πρωινό η 34χρονη γλίτωσε επειδή έφτασε στη δουλειά της νωρίτερα. Η γυναίκα με το βιτριόλι κινήθηκε προς την πλευρά του Παγκρατίου, πλήρωσε την γυναίκα οδηγό ταξί 4-5 ευρώ περισσότερα από την χρέωση, με τη συμφωνία να την περιμένει και να την παραλάβει την επόμενη ημέρα το πρωί, πάλι από το ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, την επόμενη ημέρα, που έγινε τελικά η επίθεση, η δράστις ακολούθησε το ίδιο δρομολόγιο. Ωστόσο, πριν στήσει την ενέδρα στην 34χρονη στο υπόγειο του κτιρίου της ασφαλιστικής εταιρείας, πήγε στο σημείο της λεωφόρου Θησέως, λίγα μέτρα πιο κάτω, για να σιγουρευθεί ότι το ταξί ήταν στην θέση του και την περίμενε.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν εντυπωσιαστεί από τη μεθοδικότητα της μυστηριώδους γυναίκας η οποία είχε καταστρώσει με εντυπωσιακή ακρίβεια τις κινήσεις της, είχε εντοπίσει τα καρτοτηλέφωνα με τα οποία θα έκανε τις κλήσεις, απέφυγε να προχωρήσει σε χρήση του κινητού της και έκρυψε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Τα λάθη που έκανε ήθελαν χρόνο, αναλύσεις και μεγάλη σκέψη για να εντοπιστούν.

Πλέον και ενώ η Ιωάννα παραμένει στο Θριάσιο και δίνει το δικό της αγώνα μαζί με τους θεράποντες γιατρούς της, η γυναίκα που της κατέστρεψε το πρόσωπο δένεται με μια σειρά από στοιχεία, που σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση είναι αδιάσειστα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA: