Πρόοδο στις έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα φαίνεται πως έχουν κάνει οι αστυνομικές αρχές.

Όπως τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα του περιστατικού με μεθοδικότητα, καθώς θέλει να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιου λάθους που μπορεί να γίνει υπό την πίεση της δημοσιότητας που έχει λάβει η υπόθεση.

«Η έρευνα έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις γύρω από το περιβάλλον της Ιωάννας» σημείωσε ο κ. Μαυροειδάκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η επίθεση με το βιτριόλι ήταν πολύ καλά δουλεμένη από τη γυναίκα που την πραγματοποίησε.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η απόφαση για τη συγκεκριμένη επίθεση δεν πάρθηκε εν θερμώ» κατέληξε.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του MEGA, Δημήτρη Καραστεφανή, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί δείχνουν ότι η γυναίκα που έκανε την επίθεση δεν είχε μαζί της κινητό, καθώς από την  άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν προκύπτει καμία ενεργή συσκευή στο σημείο που να σχετίζεται με κάποια από τις ύποπτες γυναίκες.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να λάβουν νέα κατάθεση από την άτυχη Ιωάννα, προκειμένου να μάθουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει «κυκλώσει» τη δράστιδα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αστυνομικοί φέρονται πλέον να έχουν «κυκλώσει» τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη, αφού  έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία που πρόδωσαν την μαυροφορομένη γυναίκα.

Πρόκειται για ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία ακούγεται η φωνή της ενώ υπάρχουν και βίντεο στην κατοχή των Αρχών με καθαρή εικόνα.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να γίνει η ταυτοποίηση της «μαυροφορεμένης» γυναίκας.

Το μοιραίο λάθος

Η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι ακούγεται στα ηχητικά ντοκουμέντα να καλεί ταξί, να δίνει οδηγίες πού να την περιμένει και για πόση ώρα αλλά και ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός όταν θα φύγει από το σημείο της επίθεσης.

Πρόκειται για ένα από τα λάθη που έκανε η δράστιδα, καθώς οι κλήσεις που έκανε καταγράφονταν εκείνη την ώρα και προφανώς το αγνοούσε. Όλες οι κλήσεις έγιναν από τηλεφωνικό θάλαμο.

Σύμφωνα με το Star, οι Αρχές έχουν «κλειδώσει» και τη διαδρομή προς και από το σημείο της επίθεσης στην Καλλιθέα. Γνωρίζουν τι φοράει, πώς κινείται, πού περίμενε την Ιωάννα. Μάλιστα σημειώνεται πως η δράστις για να μην προδοθεί απέφυγε να χρησιμοποιήσει δικό της όχημα.

Όπως φαίνεται, είχε οργανώσει όχι μόνο την επίθεση αλλά και τις επόμενες κινήσεις καθώς γνώριζε ότι η αστυνομία θα την αναζητά.

Οι αστυνομικοί από τις κινήσεις της γυναίκας, όπως την έχουν καταγράψει οι κάμερες, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι γνώριζε το ακριβές ωράριο της Ιωάννας στην εργασία της.

Μάλιστα γνώριζε ότι κάμερες μέσα στην είσοδο δεν υπήρχαν και ότι η Ιωάννα θα καλούσε ασανσέρ για να ανέβει στο γραφείο της.