Έδαφος κερδίζει, όσο προχωρούν οι έρευνες, το σενάριο άλλο πρόσωπο να σχεδίασε την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης στην Καλλιθέα και άλλο πρόσωπο να την εκτέλεσε.

Με τις έρευνες να βρίσκονται πλέον σε κομβικό σημείο, η άτυχη κοπέλα, την οποία συνάντησαν ξανά στο Θριάσιο όπου νοσηλεύεται οι αστυνομικοί, φέρεται να είπες στις αρχές πως δεν αναγνωρίζει τα πρόσωπα που της υπέδειξαν ως ύποπτα.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν εξασφαλίσει νέο βίντεο με τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην άτυχη γυναίκα. Ωστόσο, και σε αυτό το βίντεο το πρόσωπο της δράστιδας δεν φαίνεται, επειδή φοράει μάσκα και σκούφο. Μάλιστα πρόκειται για βίντεο της προηγουμένης από την αυτή της επίθεσης.

Ακόμα ένα πολύ σημαντικό σημείο των ερευνών αφορά τον τηλεφωνικό θάλαμο. Όπως προκύπτει από τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, η μαυροντυμένη γυναίκα τοποθέτησε μία τηλεκάρτα στο θάλαμο για να επικοινωνήσει με την εταιρεία ραδιοταξί, για να της εξασφαλίσει όχημα για 3 ή 4 ημέρες. Έτσι λοιπόν οι αστυνομικοί -επειδή υπάρχει σειριακός αριθμός- προσπαθούν να εντοπίσουν από πού ακριβώς αγοράστηκε η τηλεκάρτα ή αν έχουν γίνει άλλες τηλεφωνικές κλήσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κατάθεση του οδηγού ταξί που μετέφερε τη δράστιδα, έδωσε πολύτιμα στοιχεία στην Ασφάλεια, όχι όμως και την ταυτότητά της.

Επιπλέον, φαίνεται ότι ζητούσε από τον οδηγό να περιμένει σε συγκεκριμένο σημείο, κοντά στην είσοδο της εταιρείας στην Καλλιθέα, ενώ η ίδια είχε ελέγξει επανειλημμένα το κτίριο. Η διαδρομή ήταν από το Παγκράτι στην έδρα της εταιρείας όπου εργάζεται η 34χρονη.

Έδρασε κατ’ εντολήν

Το θύμα υποστηρίζει στους αστυνομικούς πως δεν αναγνωρίζει στα πρόσωπα που της υποδεικνύουν ως ύποπτα το άτομο που της επιτέθηκε στην είσοδο του κτιρίου.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν σοβαρά είναι η γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρονη να εκτέλεσε ένα επαγγελματικό πληρωμένο συμβόλαιο κατ΄εντολή άλλου προσώπου άντρα ή γυναίκα με το οποίο μπορεί να είχε προστριβές η 34χρονη και την ίδια στιγμή να παρουσιάζει ένα ισχυρό άλλοθι καθώς δεν ήταν παρών στο σημείο της επίθεσης.

Ήταν καλά προετοιμασμένη

Οι κινήσεις της γυναίκας που έριξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο της 34χρονης δείχνουν πολύ καλή προεργασία. Όπως αποκάλυψε «Το Βήμα» ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι επικοινώνησε για τη μεταφορά της με ταξί μέσω τηλεφώνου που δεν μπορεί να εντοπιστεί.

Ένα από τα σενάρια που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι να μην έφερε μαζί της την ημέρα της επίθεσης κινητό τηλέφωνο για να μην προδώσει την παρουσία της. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που ήδη επεξεργάζονται.

Σημαντική φαίνεται πως είναι η μαρτυρία μιας εργαζόμενης που δουλεύει κοντά στο σημείο της επίθεσης, καθώς είπε ότι είχε δει μια γυναίκα να στέκεται δίπλα στα λουλούδια. «Μάλιστα με ρώτησε αυτή η κυρία τι περιμένει εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Η διαδρομή καυστικού υγρού

Οι αστυνομικοί αναζητούν και τον τρόπο προμήθειας του καυστικού υγρού. Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζουν είναι η δράστης να αγόρασε το υγρό μέσω διαδικτύου πιθανότατα από χώρα του εξωτερικού και με πλαστά στοιχεία. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μετέφερε το υγρό σε θερμός το οποίο είχε στο σακίδιο της. Παράλληλα είχε πάρει τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να μην τραυματιστεί και εκείνη κατά την επίθεση.

Καθημερινά εξετάζουν πλήθος δεδομένων όπως μαρτυρίες αλλά και βίντεο από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας για να εντοπίσουν το μοιραίο λάθος που θα τους οδηγήσει στα ίχνη της μαυροφορεμένης γυναίκας.

Τα δύο πρόσωπα – «κλειδιά»

Από εκεί και πέρα ως τώρα έχουν καταθέσει πάνω από 25 μάρτυρες από το φιλικό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον της Ιωάννας, όπως και κάτοικοι της περιοχής όπου έγινε η επίθεση.

Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο άντρες που θα κληθούν από τις Αρχές. Ένας πρώην σύντροφος του κοριτσιού, με τον οποίο είχε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, η οποία ακόμα δεν έχει λήξει και ένας στενός της φίλος με τον οποίο ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Σχετικά με τον δεύτερο, η έρευνα θα επικεντρωθεί αν η Ιωάννα του είχε αναφέρει για απειλές που ενδεχομένως να δεχόταν. Η απάντηση ήταν αρνητική γιατί η Ιωάννα δεν είχε απειληθεί όπως έχει πει και η ίδια στην αστυνομία.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η επίθεση στην Ιωάννα να ήταν ακόμα και συμβόλαιο θανάτου και από καθαρή τύχη το κορίτσι δεν έχει εισπνέσει ή καταπιεί το καυστικό υγρό.