Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε σήμερα στην ποδηλατάδα που διοργάνωσε η Κ.Ε.Δ.Ε. και ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και Δήμαρχοι από όλη την χώρα, ποδηλάτησαν από την πλατεία Κοτζιά μέχρι τον Εθνικό κήπο, σε μια όμορφη διαδρομή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, σημειώνοντας πως τα οφέλη από τη χρήση του ποδηλάτου είναι πολλαπλά, τόσο για την υγεία όσο και για το περιβάλλον.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι στην Αθήνα γίνεται μια μεγάλη παρέμβαση τους επόμενους μήνες, σημειώνοντας:

«Μακάρι και στις δικές μας πόλεις να έχουμε τους χώρους και τους δρόμους εκείνους που θα μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις, ώστε να γίνουν ποδηλατόδρομοι. Στον Πειραιά είναι δύσκολες τέτοιου είδους παρεμβάσεις, καθώς δεν έχουμε δρόμο μεγαλύτερο από τέσσερις λωρίδες. Ωστόσο οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στις πόλεις μας. Το ποδήλατο έχει μπει  στη ζωή πολλών Ευρωπαίων και πιστεύω πως είναι καλό να το εντάξουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους».