Δήμος Πειραιά: Ανακατασκευάζει οκτώ παιδικές χαρές

Ηδη οι εργασίες ξεκίνησαν την Τετάρτη από την παιδική χαρά της οδού Κλεμανσώ στην Καστέλλα.

Στην πλήρη ανακατασκευή και εγκατάσταση νέων οργάνων και παιχνιδιών σε οκτώ παιδικές χαρές προχωρά ο Δήμος Πειραία.

Ηδη οι εργασίες ξεκίνησαν την Τετάρτη από την παιδική χαρά της οδού Κλεμανσώ στην Καστέλλα.

Σημαντική παρέμβαση, αποτελεί η  τοποθέτηση οργάνων για άτομα με αναπηρίες σε αυτές τις 8 παιδικές χαρές.

Σημειώνεται, ότι πραγματοποιείται πλήρης ανακατασκευή με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και τοποθετούνται νέα παιχνίδια, καθώς και 4.500 τετρ.  μέτρων  δάπεδο.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν ανά εβδομάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», στις εξής  παιδικές χαρές:

1) Οδός Ιππολύτου  (Α΄  Κοινότητα)

2)Ρόδον το Αμάραντον (Α΄  Κοινότητα)

3) Πλατεία Κανάρη (Β΄  Κοινότητα)

4) Προφήτης Ηλίας (Β΄   Κοινότητα)

5) Oδός Κλεμανσώ(Β΄   Κοινότητα)

6) Αγίου Κωνσταντίνου  (Β΄  Κοινότητα)

7) Τετρακώμων και Κομοτηνής (Δ΄  Κοινότητα)

8) Λουξ  (Δ΄   Κοινότητα)

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει στη δημιουργία νέων παιδικών χαρών, καθώς και στην πλήρη ανακατασκευή των ήδη υπαρχόντων,  προκειμένου να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια και με σύγχρονα παιχνίδια.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς τις υποδομές στις παιδικές χαρές της πόλης μας και να δημιουργούμε όμορφους χώρους σε κάθε γειτονιά, όπου θα περνούν χαρούμενες στιγμές οι γονείς και τα παιδιά. Άλλωστε όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς».

Ο κ. Μώραλης κάλεσε τους πολίτες να σεβαστούν και να προστατεύσουν τις παιδικές χαρές, προκειμένου να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, τονίζοντας: «Δυστυχώς και στις παιδικές χαρές παρατηρούμε κατά καιρούς βανδαλισμούς και καταστροφή των παιχνιδιών. Πρόκειται για ένα θλιβερό φαινόμενο, το οποίο πρέπει επιτέλους να εκλείψει. Αν δεν προστατεύσουμε εμείς οι ίδιοι την πόλη μας, καμία παρέμβαση δεν θα έχει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, να είναι δηλαδή ο Πειραιάς μια καλύτερη πόλη σε όλα τα επίπεδα».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ.  Δημήτρης  Αράπης, δήλωσε πως «οι εργασίες θα δώσουν νέα όψη στις παιδικές χαρές της πόλης μας. Σκοπός μας είναι τα παιδιά του Πειραιά και οι γονείς τους να απολαμβάνουν πλέον τις στιγμές τους σε σύγχρονες, καλαίσθητες και ασφαλείς  παιδικές χαρές, όπως αρμόζουν στις ανάγκες της εποχής μας.  Επίσης είναι σημαντικό ότι θα τοποθετηθούν σε αυτές τις παιδικές χαρές και όργανα για άτομα με αναπηρίες. Πορευόμαστε προσπαθώντας για το καλύτερο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk