Ψωμάκια με φέτα

Λίγος ψιλοκομμένος μάραθος τους δίνει μοναδικό άρωμα.

food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 10′ Αναμονή 1 ώρα Ψήσιμο 40′

ΥΛΙΚΑ (για 5-6 κομμάτια)

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κ.γ. ξερή μαγιά

2 γρ. ζάχαρη

2 γρ. αλάτι

200 γρ. τρίμμα φέτας

160 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος

Eλαιόλαδο για να αλείψουμε τα φορμάκια και το μπολ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ. Με το χέρι «σκάβουμε» μια λακκούβα στο κέντρο και βάζουμε την ξερή μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη φέτα. Ζυμώνουμε με τον γάντζο προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Θα χρειαστούμε συνολικά 8-10 λεπτά, η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε και τον μάραθο και τελειώνουμε το ζύμωμα. (Μπορούμε να ζυμώσουμε και με το χέρι, βάζοντας το αλεύρι σε ένα μπολ.)

Αλείφουμε ένα μπολ με λίγο λάδι. Βάζουμε μέσα τη ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε 5 ή 6 ίσα κομμάτια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Λαδώνουμε μια φόρμα για μάφιν και βάζουμε μέσα στις θήκες τα κομματάκια της ζύμης. Σκεπάζουμε και πάλι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 ακόμα λεπτά. Βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και  ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ψωμάκια.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk