Τον εφιάλτη που έζησε το 2008, όταν άγνωστοι την περιέλουσαν με καυστικό υγρό, περιέγραψε στο MEGA η πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Θυμήθηκα πόσο γρήγορα χάνεται η φωνή, πόσο γρήγορα χανόταν η όραση, και πόσο γρήγορα έλιωσε το μπουφάν, τα ρούχα πάνω μου και κάηκε το δέρμα μου. Δεν πήρε ούτε πέντε λεπτά. Ο πόνος ήταν ανυπόφορος. Όταν με είδαν οι νοσηλευτές από το ΕΚΑΒ, όταν ήρθαν, άρχισαν να τρέμουν και δεν ήξεραν πώς να με πιάσουν. Πώς να μου βάλουν τα φάρμακα ενδοφλέβια για να με βοηθήσουν», θυμήθηκε η κ. Κούνεβα, περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές που έζησε το 2008.

«Σηκώθηκε αυτός που ήταν μπροστά μου, και ήρθε κοντά στο πρόσωπό μου και ξαφνιάστηκα. Και εκείνη τη στιγμή έριξε το βιτριόλι. Δεν χρειάστηκε να επέμβει ο δεύτερος. Ήταν κάπου εκεί και παρακολουθούσε. Μετά εξαφανίστηκαν, αμέσως. Το βιτριόλι μπήκε στο στόμα μου, ήταν ανοιχτό επειδή ξαφνιάστηκα. Πιστεύω και με την Ιωάννα το ίδιο έχει γίνει, γιατί θα ξαφνιάστηκε η κοπέλα, όπως και εγώ», πρόσθεσε η ίδια.

«Μόνο από τις αναθυμιάσεις στα πνευμόνια και τον οισοφάγο, κάηκαν οι φωνητικές μου χορδές, τα πνευμόνια, ο οισοφάγος. Περίπου το μισό βάρος από το κεφάλι μου είχε καεί», σημείωσε η ίδια συγκλονίζοντας με την περιγραφή της.

«Έντεκα χρόνια μετά στην εμφάνισή μου έχει γίνει ένα πολύ πετυχημένο έργο. Και μέσα μου, έγινε καταπληκτικό έργο. Απλά, το να ζεις με αυτό είναι μεγάλος αγώνας. Έχω κάνει πάνω από 30 χειρουργεία, και ακόμα έχω μπροστά μου», πρόσθεσε.

«Είναι εγκληματική δράση. Αυτό είναι σίγουρο. Και είναι ένα χημικό όπλο. Δεν μπορούμε να το εξετάζουμε με άλλους τρόπους. Για αυτό το χημικό όπλο, όμως, που το δημιουργούν μόνοι τους άνθρωποι στα σπίτια τους, υπάρχει νόμος από το 2009 από την ΕΕ, και δεν τηρείται ακόμα στην Ελλάδα. Πρέπει αφού είναι νομοθέτημα της ΕΕ να το έχουμε υιοθετήσει», κατέληξε η κ. Κούνεβα.