«Εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στο γεγονός ότι η επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης ασφαλιστικής συμβούλου έγινε στην είσοδο του γραφείου της, όπου εμφανιζόταν σταθερές ώρες, κι όχι οπουδήποτε αλλού όπως στο σπίτι της στο Μοσχάτο, σε μέρη όπου σύχναζε κλπ. Αυτό μας δημιουργεί έναν συγκεκριμένο κύκλο υπόπτων. Εξετάζουμε ακόμη το βιντεοληπτικό υλικό από γειτονικές κάμερες, ωστόσο δεν έχουμε μέχρι στιγμής σαφή εικόνα των κινήσεων της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι και αν είχε συνεργό. Εχουμε εξετάσει δύο άνδρες από το προσωπικό περιβάλλον της 34χρονης, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν υπήρχαν διενέξεις, αντιζηλίες και με την εμπλοκή άλλων προσώπων. Χωρίς και πάλι να υπάρχει αποσαφήνιση. Σε σχετικές καταθέσεις υπήρξε από συγγενείς της 34χρονης και υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες για πιθανή προστριβή με άλλη γυναίκα για προσωπικούς λόγους. Ολα αυτά όμως διερευνώνται. Ισως η εξιχνίαση της υπόθεσης να μην αργήσει…».

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που παρακολουθεί την εξέλιξη της επίθεσης με καυστικό υγρό -το πρωί της Τετάρτης- εναντίον της 34χρονης γυναίκας στη οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

Η 34χρονη η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχασε τελικά το αριστερό της μάτι, ανέφερε ότι το υγρό αυτό της το έριξε μια μαυροντυμένη γυναίκα που φορούσε μάσκα.

Οι επιθέσεις με καυστικά υγρά στην Ελλάδα

Η πρώτη επίθεση με «βιτριόλι» στην χώρα μας, η οποία και παραμένει ανεξιχνίαστη, είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 1995, στην οδό Ακαδημίας, με στόχο γνωστό δικηγόρο της Αθήνας.

Τον Ιανουάριο του 2007 σημειώθηκε επίθεση εναντίον μιας 27χρονης κοπέλας σε στάση λεωφορείου στην οδό Ναθαναήλ, στη Θεσσαλονίκη. Μαζί της τραυματίστηκε ένας 23χρονος νεαρός που προσπάθησε να βοηθήσει την κοπέλα και έγινε στόχος του δράστη. Και αυτή η επίθεση έμεινε ανεξιχνίαστη.

Τον Ιούλιο του 2002 υπήρξε επίθεση με βιτριόλι εναντίον ενός 61χρονου (που έχει πλέον αποβιώσει) ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων στην παραλιακή λεωφόρο. Ο 61χρονος δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα όταν επέστρεφε από το μαγαζί του στην κατοικία του. Ο ίδιος είχε αφήσει υπόνοιες ότι η επίθεση εναντίον του προερχόταν από συμφέροντα ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων και είχε διατυπώσει υπόνοιες εις βάρος ενός 36χρονου επιχειρηματία ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 2009 στο Γαλάτσι.

Τον Δεκέμβριο του 2007 στον Νέο Κόσμο υπήρξε επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον άλλου δικηγόρου. Για την επίθεση αυτή καταδικάσθηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση ένας Αλβανός ποινικός. Τέλος τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008, στα Ανω Πετράλωνα, υπήρξε η επίθεση με βιτριόλι κατά της πρώην ευρωβουλευτού και μαχητικής συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Η κυρία Κούνεβα εργαζόταν σε εταιρεία καθαρισμού με έδρα τον Πειραιά και είχε προχωρήσει σε σειρά καταγγελιών για άθλιες συνθήκες εργασίας και εκμετάλλευση στις εταιρείες καθαρισμού. Οι έρευνες όμως διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα λόγω της αρχικής αδράνειας.