«Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή. Για την ταμπακέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή» σχολίασε η ΝΔ για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αναπάντητο ερώτημα

«Και έτσι μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο; Ίσως το γεγονός ότι δύο Υπουργοί του «συζητούσαν», μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις…» καταλήγει το σχόλιο της ΝΔ.

Νωρίτερα ο Άλέξης Τσίπρας κατηγόρησε για θρασυδειλία τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξε να στοχοποιήσει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «κατώτερο των περιστάσεων».

Εγκλωβισμένος

Σχολίασε μάλιστα την απουσία του κ. Μητσοτάκη από τη συζήτηση λέγοντας ότι «είναι εγκλωβισμένος στην παράδοση της παράταξής του να καταφεύγει στο ρεβανσισμό των δικαστηρίων και στην παράδοση της οικογένειάς του απέναντι στον κ. Σαμαρά»

Εκτίμησε δε, ότι «δεν θα είναι παρών ούτε στο μέλλον να τοποθετηθεί. Ούτε όταν θα φέρετε την προειλημμένη απόφαση παραπομπής του κ. Παπανγγελοπουλου σε ειδικό δικαστήριο».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως το «μεγαλύτερο φιάσκο» την συγκεκριμένη προανακριτική επιτροπή για την έρευνα τυχόν «σκευωρίας» και έκανε λόγο για «χυδαίο αντιπερισπασμό» αναφορικά με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου επειδή «δεν προκύπτει κατηγορία και καμία δικαιολογία παραπομπής. Καμία μετατροπή του σκανδάλου σε υποτίθεται σκευωρία».

Κατασκευασμένο κατηγορητήριο

«Βρήκατε κατηγορούμενο και θα κατασκευάσετε κατηγορητήριο. Και το διευρύνετε. Αυτό κάνετε σήμερα» είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «αυτό σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορική σας περί σκευωρίας Νοβάρτις».

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου. «Στη νομιμοποίηση αυτού του φιάσκου εμείς δεν πρόκειται να συμβάλουμε» είπε και συμπλήρωσε:

«Θα σας αφήσουμε αύριο να αναλάβετε μόνοι σας την ευθύνη στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Είναι η δική μας απάντηση στον ευτελισμό των έως τώρα διαδικασιών και στην περαιτέρω εμπλοκή της Δικαιοσύνης σε τοξικούς μικροπολιτικούς σχεδιασμούς».