Για εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της βουλής όπου εξετάζεται η διεύρυνση του κατηγορητηρίου του σε βάρος του για την υπόθεση της «σκευωρίας» στο σκάνδαλο της Novartis.

Κανένα στοιχείο

«Πρόκειται για εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου με συστηματικές παραβιάσεις», τόνισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην αρχή της ομιλίας του, ενώ απηύθυνε βαριές καταγγελίες σε βάρος της Γεωργίας Τσατάνη, του Παναγιώτη Αθανασίου και της Ελένης Ράικου

Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, «κανένα στοιχείο δεν προέκυψε σε βάρος, γιατί δεν υπάρχει επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος μου» και πρόσθεσε: «Στόχος των κατηγόρων μου δεν ήμουν μόνο εγώ, αλλά είχαν στόχο να πλήξουν και την αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, είχαν στόχο να εμφανίσουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis ως ανύπαρκτο και σκευωρία».

Άνθρακες ο θησαυρός

«Εξετάστηκαν μάρτυρες παράνομα και καταχρηστικά, μάρτυρες που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση που διερευνά η επιτροπή. Οι παράνομες και ηθικά απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος μου δεν έχουν αρχή και τέλος. Παρ’ όλες τις προσπάθειες όμως, άνθρακες ο θησαυρός», υποστήριξε ο κ. Παπαγγελόπουλος και υπογράμμισε ότι «σκοπός της ζωής μου είναι η αλήθεια και η ουσία της υπόθεσης».

Άλλαξε η κυβέρνηση

Αναφερόμενος στον κ. Μιωνή, ο Δημήτρης Παππαγελόπουλος είπε ότι «όσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να έχει καλές σχέσεις με υπουργούς του. Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση άλλαξε και τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης».

Σημειώσε ότι η συνάντηση Παππά, Παπαγγελόπουλου και Μιωνή  «έγινε με δική του (σ.σ. του Μιωνή) πρωτοβουλία για να ζητήσει πολιτική παρέμβαση για τις υποθέσεις του. Κι ενώ του αρνηθήκαμε, επέστρεψε».

«Ισχυρίζεται ότι τον εκβίαζα παρουσία του Παππά. Πόσο βλάκας θα ήμουνα να το κάνω παρουσία άλλου υπουργού; Δεν θα με έστελνε σπίτι μου ο Τσίπρας;»τόνισε ο κ. Παππαγελόπουλος και τόνισε πως για όσα κατηγορείται είναι λάσπη.