Πότε τα τεστ αντισωμάτων δίνουν λάθος αποτελέσματα – Ο Σ. Τσιόδρας εξηγεί

Εκτενή αναφορά στα τεστ που πραγματοποιούνται για τον κοροναϊό και συγκεκριμένα στα μοριακά και αυτά των αντισωμάτων έκανε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον φονικό ιό ο Σωτήρης Τσιόδρας

Εκτενή αναφορά στα τεστ που πραγματοποιούνται για τον κοροναϊό και συγκεκριμένα στα μοριακά και αυτά των αντισωμάτων έκανε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον φονικό ιό ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι ο ιός «δεν έχει εξαφανιστεί» κάνοντας λόγο για ειδικές στρατηγικές και επαγρύπνηση για τις εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς.

«Σχετικά με τη χρήση τεστ αντισωμάτων, ακόμα και των πιο καλών, έχουμε τοποθετηθεί στο παρελθόν πολλές φορές και έχουμε οδηγίες από διεθνείς οργανισμούς» είπε χαρακτηριστικά.

Το τεστ αντισωμάτων «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάγνωση, ούτε φυσικά να συγκρίνεται με το μοριακό τεστ», έκανε σαφές.

«Στην οξεία φάση της νόσου δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα» ανέφερε προσθέτοντας πως το τεστ των αντισωμάτων μπορεί να χρειαστεί ακόμη και είκοσι μέρες για να γίνει θετικό.

«Υπάρχει πιθανότητα αυτή τη στιγμή να είμαι αρνητικός με ένα τεστ αντισωμάτων» συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως αυτό μπορεί να εξαρτάται από την ποιότητα του τεστ ή την ημέρα που έγινε.

«Χρειάζεται αξιόπιστο τεστ», είπε υπογραμμίζοντας πως αυτό, στην Ελλάδα, είναι το μοριακό τεστ.

«Δεν υπάρχει χώρος για κοινωνικές ανισότητες»

Σχετικά με τα εμβόλια και κάποιες αναφορές ότι ορισμένες χώρες θα έχουν πρόσβαση νωρίτερα σε αυτό, ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει χώρος για κοινωνικές ανισότητες».

«Όλα τα έθνη πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά στον νέο ιό, δεν θα γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης το εμβόλιο» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk