Τσιόδρας: Οι 4 μελέτες σε εξέλιξη στην Ελλάδα

Στις μελέτες για κοροναϊό που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον φονικό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας

Στις μελέτες για κοροναϊό που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον φονικό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα.

«Αυτή τη στιγμή στην χώρα γίνονται μελέτες αντισωμάτων και οροεπιδημιολογικές μελέτες τόσο για το ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού, όσο και σχετικά με την γεωγραφική εξάπλωση του ιού» εξήγησε, αφού νωρίτερα είχε τονίσει πως «στην πατρίδα μας από τα δεδομένα φαίνεται ότι μικρός αριθμός ατόμων, λιγότερο από το 0,5% του πληθυσμού, έχουν νοσήσει».

Συνολικά, 4 μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα:

  1. Προοπτική πληθυσμιακή μελέτη αντισωμάτων στην Ελλάδα, να εξεταστεί το ποσοστό των ανθρώπων που εμφάνισαν αντισώματα.
  2. Οροεπιδημιολογική μελέτη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και το Υπουργείο Υγείας, για την ανοσία.
  3. Επαναλαμβανόμενη οροεπιδημιολογική μελέτη από εναπομείναντες ορούς από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
  4. Πληθυσμιακή οροεπιδημιολογική μελέτη για κορωνοϊό από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Μια πρόσφατη ισπανική μελέτη, που ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, έδειξε ότι υπήρξε υποδιάγνωση της νόσου. Υπολογίστηκε, μάλιστα, κίνδυνος θανάτου υψηλότερος από εκείνον της γρίπης.

Ακόμα, εξήγησε πως κάποιοι θα έχουν υψηλότερα ποσοστά σε κρούσματα, όπως για παράδειγμα, οι υγειονομικοί που εκτίθενται περισσότερο στον ιό.

«Πρέπει να συνεχίσουμε σαν υπεύθυνοι πολίτες με υπερβολική προσοχή στα μέτρα να έχουμε τον έλεγχο του ιού στα χέρια μας» τόνισε κλείνοντας.

Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk