Νέα δεδομένα αναφορικά με τη νόσο Kawasaki και τα παιδιά αποκαλύπτει η DailyMail, η οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για οκτώ παιδιά από το Μπέρμινγχαμ που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό εβδομάδες πριν εμφανίσουν τα συμπτώματα.

Όπως αναφέρει η βρετανική ιστοσελίδα, η ερευνητική ομάδα βάσισε τη μελέτη της σε οκτώ παιδιά με μέσο όρο ηλικίας τα εννέα έτη που νοσηλεύθηκαν με το σύνδρομο σε νοσοκομείο της βρετανικής πόλης.

Έξι από τα παιδιά αυτά χρειάστηκαν προσωρινή νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω καρδιακών προβλημάτων και χαμηλής πίεσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Και και οκτώ παιδιά είχαν πυρετό, πόνους στην κοιλιά, εμετούς και διάρροια, ενώ όλα βρέθηκαν αρνητικά σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο για τον κοροναϊό.

Ωστόσο, στη συνέχεια οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δείγμα αίματος των παιδιών το οποίο εκτέθηκε σε εργαστηριακό αντίγραφο της πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί ο ιός για να εισβάλει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Εκεί διαπίστωσαν πως και τα οκτώ παιδιά είχαν αναπτύξει αντισώματα στον ιό, κάτι που τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι είχαν προσβληθεί από τον φονικό ιό εβδομάδες νωρίτερα.

Βάσει των παραπάνω, το συμπέρασμά των ερευνητών είναι ότι το σύνδρομο συνιστά μία καθυστερημένη ανοσοποιητική αντίδραση στον κοροναϊό.