• Αναζήτηση

Remdesivir: Συμφωνία για παραγωγή και διανομή σε 127 χώρες

Η Gilead υπέγραψε συμφωνίες με πέντε φαρμακοβιομηχανίες από την Ινδία και το Πακιστάν για την παραγωγή remdesivir

Η Gilead υπέγραψε συμφωνίες με πέντε φαρμακοβιομηχανίες από την Ινδία και το Πακιστάν για την παραγωγή remdesivir. Στόχος έχει να επεκτείνει περαιτέρω τον εφοδιασμό του remdesivir, του φαρμάκου που έχει δείξει επιτυχία σε ορισμένες δοκιμές για θεραπεία του νέου κοροναϊού.

Οι συμφωνίες αυτές επιτρέπουν στις εταιρείες Cipla, Ferozsons Laboratories, Hetero Labs, Jubilant Lifesciences και Mylan να κατασκευάζουν remdesivir για διανομή σε 127 χώρες, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για φτωχές χώρες, χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gilead.

Βάσει των συγκεκριμένων συμφωνιών αδειοδότησης, οι πέντε φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να καθορίσουν τις δικές τους τιμές για το γενόσημο προϊόν που παράγουν.

Οι άδειες δεν υπόκεινται σε δικαιώματα εκμετάλλευσης έως ότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώσει τη λήξη της Διεθνούς Έκτακτης Ανάγκης για τη Δημόσια Υγεία σχετικά με την Covid-19 ή μέχρι να εγκριθεί ένα φαρμακευτικό προϊόν διαφορετικό από το remdesivir ή ένα εμβόλιο για τη θεραπεία ή την πρόληψη της Covid-19, σημειώνει η εταιρεία.

Δείτε επίσης
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk