Στροφή διαρκείας προς το ψηφιακό μέλλον της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου συνιστά η παρουσίαση διαδικτυακών υπηρεσιών οι οποίες απευθύνονται στους υποψήφιους αγοραστές καινούργιων αυτοκινήτων από την Toyota Ελλάς, την πρώτη σε πωλήσεις εισαγωγική εταιρεία στη χώρα μας, και την Kosmocar ΑΕ, η οποία εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τις VW, Audi και Skoda.

Το μέγεθος των εταιρειών και ο αριθμός των πωλήσεών τους καταδεικνύουν τη σημασία του εγχειρήματος ενισχύοντας σημαντικά το συνολικό ψηφιακό αποτύπωμα των εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτων στο πεδίο των online πωλήσεων. Ταυτόχρονα διαφοροποιούν τον ρόλο των δικτύων εξουσιοδοτημένων εμπόρων που καλούνται να εξελιχθούν προς μια νέα κατεύθυνση εξυπηρετώντας πλέον και διαδικτυακούς πελάτες με τους οποίους δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχουν φυσική επαφή.

Toyota Οnline Reservation

Μετά το πρώτο εγχείρημα, τον Δεκέμβριο του 2018, online διαδικτυακής πώλησης 65 υβριδικών Yaris e-energy, η Toyota Ελλάς ενεργοποίησε στην ιστοσελίδα www.toyota.gr τη νέα εφαρμογή «online κράτησης» που λειτουργεί σε υπολογιστή, tablet ή smartphone.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο ενδιαφερόμενος προχωρεί σε τέσσερα βήματα: (1) διαμορφώνει το αυτοκίνητο με 100% παραμετροποίηση και δυνατότητα επιλογής μοντέλου, έκδοσης, χρώματος και αξεσουάρ, (2) συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία, το ποσό της προκαταβολής (τουλάχιστον το 1% της αξίας του αυτοκινήτου) και επιλέγει τον επίσημο αντιπρόσωπο από τον οποίο θα γίνει η παραλαβή του αυτοκινήτου, (3) επιβεβαιώνει την ορθότητα των προσωπικών στοιχείων και (4) πληρώνει την προκαταβολή με τη χρήση πιστωτικής κάρτας και μπορεί να εκτυπώσει την παραγγελία του.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο εξουσιοδοτημένος έμπορος της Toyota Ελλάς αναλαμβάνει τη διευθέτηση της παραγγελίας και την ενημέρωση του πελάτη για την άφιξη του μοντέλου της επιλογής του, όταν αυτό θα είναι έτοιμο προς παράδοση από το κατάστημα.

Μέσα από τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε προωθητικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ κατά την περίοδο της κράτησης. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης και επιστροφής όλου του ποσού προκαταβολής σε διάστημα 30 ημερών.

Η εφαρμογή «Online Reservation» είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο και υποστηρίζεται από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας μέσω email και τηλεφώνου, καθημερινά από τις 09.00 έως τις 17.00, ενώ στο www.toyota.gr υπάρχει ειδική ενότητα με απαντήσεις σε Συχνές Ερωτήσεις για την καλύτερη κατανόηση της υπηρεσίας.

Mycarnow@Kosmocar

Η ψηφιακή πλατφόρμα της Kosmocar για αναζήτηση, άμεση κράτηση και αγορά ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων είναι διαθέσιμη στις πρώτες σελίδες των εταιρικών ιστοσελίδων των τριών μαρκών (www.volkswagen.gr, www.audi.gr, www.skoda.gr) αλλά και στους σχετικούς συνδέσμους mycarnow.kosmocar.gr/vw, mycarnow.kosmocar.gr/audi και mycarnow.kosmocar.gr/skoda.

Λειτουργεί παράλληλα και σε συνεργασία με το δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων της Kosmocar παρέχοντας τα πλεονεκτήματα της εξ αποστάσεως αγοράς αγαθών και τη δυνατότητα σε ενδιαφερομένους που βρίσκονται σε γεωγραφικές περιοχές όπου δεν υπάρχει εξουσιοδοτημένος έμπορος να βρουν το μοντέλο που επιθυμούν.

Την ίδια στιγμή ο υποψήφιος πελάτης μέσα από το Mycarnow@Kosmocar επωφελείται από προνομιακές τιμές και ειδική χρηματοδότηση, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα καταβολής της πρώτης δόσης έξι μήνες μετά την αγορά του αυτοκινήτου. Πρόκειται για τους ίδιους προνομιακούς όρους που ισχύουν άμεσα και για τους επόμενους δύο μήνες και για όσους υποψήφιους πελάτες επισκεφθούν το δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων της Kosmocar σε όλη την Ελλάδα.

Στην ειδικά διαμορφωμένη ενότητα Mycarnow@Kosmocar παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο τα διαθέσιμα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον υποψήφιο αγοραστή (εξοπλισμός, τεχνικά χαρακτηριστικά, τιμή, όφελος πελάτη) ενώ παρέχεται και η δυνατότητα επιλογής για αγορά τοις μετρητοίς ή μέσω χρηματοδότησης. Μετά την επιλογή του αυτοκινήτου, ο ενδιαφερόμενος επιλέγει και τον εξουσιοδοτημένο έμπορο ο οποίος θα αναλάβει την παράδοση του οχήματος. Το δίκτυο της Kosmocar για τις υπηρεσίες Πωλήσεων και After Sales επαναλειτουργεί με αυστηρά πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας σε όλες τις διαδικασίες, τηρώντας τις οδηγίες της Πολιτείας για την εξασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών.