Επικουρικές: Από τις 2 Ιουνίου οι αυξήσεις σε 250.000 συνταξιούχους

Πρόκειται για τις συντάξεις που είχαν περικοπεί με τον νόμο Κατρούγκαλου το 2016

Στις 2 Ιουνίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι αυξημένες επικουρικές συντάξεις σε 250.000 συνταξιούχους, ενώ τα αναδρομικά που δικαιούνται από την 1η Οκτωβρίου και εντεύθεν θα δοθούν εφάπαξ, έως τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πρόκειται για τις συντάξεις που είχαν περικοπεί με το νόμο Κατρούγκαλου το 2016 και η συγκεκριμένη περικοπή είχε χαρακτηριστεί αντισυνταγματική με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.  

Οι επικουρικές συντάξεις αυτής της κατηγορίας αποκαταστάθηκαν με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο 4670/20 και οι αυξήσεις ισχύουν αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019. Οι αυξήσεις αυτές αφορούν όσους συνταξιούχους είχαν – το 2016 – άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1300 ευρώ και υπέστησαν μειώσεις. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα ενώ τα αναδρομικά αυτών των αυξήσεων που προέκυψαν από την 1 Οκτωβρίου 2019 – όταν αποφασίστηκε από το ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου – θα καταβληθούν με εφάπαξ πληρωμή το συντομότερο δυνατό μέχρι τον Οκτώβριο του 2020». 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk