Σε αστυνομικό κλοιό τα Ανώγεια, μία εβδομάδα μετά το διπλό φονικό της 2ας Μαΐου που άφησε νεκρούς.

Οι φόβοι για το ενδεχόμενο βεντέτας εντάθηκαν στα Ανώγεια μετά και τους ισχυρισμούς βάσει των οποίων ο θάνατος του Λευτέρη Καλομοίρη μπορεί να είχε προκληθεί από το όπλο του 29χρονου γιου του, Μανώλη Καλομοίρη.

Ωστόσο, τις ημέρες που ακολούθησαν έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Κυρίως όταν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής αποσαφήνισαν πως στο φονικό είχαν χρησιμοποιηθεί δύο και όχι ένα όπλο, όπως υποστήριζε η μία πλευρά, έως εκείνη τη στιγμή.

Οι φόβοι για το ενδεχόμενο βεντέτας εντάθηκαν στα Ανώγεια καθώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όμως, μοιάζει να είναι ακόμα «ηλεκτρισμένη».

Μέσα από τις φυλακές, όπου κρατείται έως ότου οριστεί δικάσιμος, για τη δολοφονία του 30χρονου γείτονά του, Γιώργου Ξυλούρη, ο οποίος φέρεται να σκότωσε τον 63χρονο Καλομοίρη, ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης μίλησε στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, “σπάζοντας” τη σιωπή του:

“Δεν φτάνει ότι μου πήραν τον άγγελό μου, τον πατέρα μου, με ατίμασαν κιόλας. Φθάνουν στο σημείο να λένε ότι ο πατέρας μου σκοτώθηκε απ’ το δικό μου πιστόλι, ενώ εκτελέστηκε από αυτούς μπροστά στα μάτια της μάνας μου, πολύ πριν φτάσω στο συμβάν εγώ. Όπως και να έχει όμως, παρακαλώ τον Θεό να τους βοηθήσει όλους να λογικευθούν και να σκεφθούν και τις δύο οικογένειες”, αναφέρει ο 29χρονος Καλομοίρης, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, Διονύση Βέρρα.

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση για το διπλό φονικό

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ekriti.gr, οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του φονικού ταυτοποιήθηκαν με τα δύο όπλα που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα όπλα εστάλησαν χθες στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και δόθηκε προτεραιότητα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και σήμερα, βγήκαν τα αποτελέσματα.

Το κρίσιμο στοιχείο

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το cretalive.gr, εκτιμάται πως σε δέκα με δεκαπέντε ημέρες οι αρμόδιες Αρχές θα έχουν στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας για το διπλό φονικό των Ανωγείων που είχε ως αποτέλεσμα δύο μεγάλες οικογένειες να θρηνούν για τους δικούς τους ανθρώπους.

Το πιο κρίσιμο στοιχείο που αναμένεται είναι, σύμφωνα με τις δύο πλευρές, η ανίχνευση DNA στις τέσσερις βολίδες που βρέθηκαν στον τόπο της διπλής αιματοχυσίας.

Ζητούμενο είναι να ανιχνευθεί το DNA του άτυχου μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη και να προσδιοριστεί η βολίδα που τον έπληξε και κατ’ επέκταση το όπλο από το οποίο πυροδοτήθηκε.