Επιτροπή διαλόγου από συνδικαλιστικούς φορείς και φορείς της αγοράς συστήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα για βιώσιμη πρόταση όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με το νέο πτωχευτικό κώδικα.

Εκρηκτικό πρόβλημα για νοικοκυριά και μικρομεσαίους

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων, επιστημονικών ενώσεων, οργανώσεων καταναλωτών και δανειοληπτών, για τα θέματα του πτωχευτικού δικαίου και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, με πρωτοβουλία των Τομέων Ανάπτυξης και Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας του ΚΙΝΑΛ.

Το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζοντας στο δρόμο της νομοθετικής παρακαταθήκης του ΠΑΣΟΚ και του Ν.3869/2010 (σ.σ. νόμος Κατσέλη), δεν περιορίζεται σε διαμαρτυρίες, αλλά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εντός κι εκτός Βουλής, αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

Το θέμα της σύσκεψης είναι ιδιαίτερο επίκαιρο λόγω της αναμενόμενης συσσώρευσης νέων εκρηκτικών προβλημάτων για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την πανδημία του κοροναϊού, ενώ καταγράφηκε η έλλειψη ενημέρωσης των φορέων για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Βιώσιμη πρόταση αποτροπής ακραίων καταστάσεων

Κατά τη σημερινή σύσκεψη, προτάθηκε και συμφωνήθηκε από όλους να συγκροτηθεί επιτροπή διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η οποία θα συζητήσει και με τα πολιτικά κόμματα και θα προτείνει μια βιώσιμη πρόταση για την προστασία της κύριας κατοικίας και ένα σύγχρονο πτωχευτικό κώδικα που θα αποτρέπει την εκδήλωση άδικων και ακραίων καταστάσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Καρανίκας

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Μίχαλος

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Χατζηθεοδοσίου

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της ολομέλειας δικηγορικών συλλόγων κ. Βερβεσός

Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Σατολιάς

Εκπρόσωποι της ΕΚΠΟΙΖΩ, της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών (ΓΣΕΕ) και της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών

Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων, Ηλείας, Αργολίδας και Κεφαλονιάς

Ο πρώην ΓΓ Καταναλωτή (Ν.3869/10) και ΓΓ της Ένωσης Δικαίου για την Προστασία του Καταναλωτή κ. Σπυράκος

Από το Κίνημα Αλλαγής ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, ο γραμματέας του Τομέα ΜΜΕ Στέφανος Κομνηνός, ο γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης Απόστολος Πόντας και ο γραμματέας του Τομέα Επιστημόνων Παντελής Καμάς.