Υπουργείο Παιδείας: Ενημερωτικό υλικό με αναλυτικές οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολείων

Βασικές πληροφορίες σχετικά με την Covid-19 και τα συμπτώματά της, τους τρόπους μετάδοσης, τα μέτρα αυτοπροστασίας

Ενημερωτικό υλικό που απευθύνεται σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς με οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Το ενημερωτικό υλικό περιέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με α) το Covid-19 και τα συμπτώματα της νόσου, β) τους τρόπους μετάδοσης, γ) τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας τρίτων και δ) τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητο να ληφθούν σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα της νόσου στο σχολείο.

Επιπλέον, στο υλικό της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας  υπάρχουν συνοπτικές οδηγίες σε μορφή Check list για τα  απαραίτητα μέτρα υγιεινής και συμπεριφοράς εντός του σχολείου που αφορούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για τα μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνουν οι γονείς σε καθημερινή βάση. Ειδικά για τους Διευθυντές των σχολείων έχουν συνταχθεί οδηγίες τόσο για την προετοιμασία του σχολείου πριν την επανέναρξη των μαθημάτων (διαδικασίες και πόροι), όσο και για την λειτουργία του σχολείου με ασφάλεια έως και την λήξη των μαθημάτων.

Παράλληλα το υπουργείο απέστει΄ε σε μορφή pdf έναν χρηστικό οδηγό με τίτλο ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, με αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη συμπεριφορά τους πριν , κατά τη διάρκεια, και μετά το μάθημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk