Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το «περιβαλλοντοκτόνο» νομοσχέδιο, ασκεί το ΜέΡΑ25, στηλιτεύοντας παράλληλα την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενάντια στην ψήφισή του.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται σκωπτικά  ότι ενώ δύο ομάδες ανθρώπων ( οι συγκεντρωμένοι και τα ΜΑΤ)  «αποδεδειγμένα δεν κοιμόντουσαν μακαρίως χθες το βράδυ», αυτός που κοιμόταν μακαρίως  ήταν «ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, με μαλακό πουπουλένιο μαξιλάρι την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία, και για νανούρισμα τις ευχαριστίες των συμφερόντων υπέρ των οποίων πέρασε νύχτα (χωρίς απαγόρευση της κυκλοφορίας του) το εν λόγω νομοσχέδιο, υπό συνθήκες κοινοβουλευτικής και συνταγματικής εκτροπής».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Δύο ομάδες ανθρώπων αποδεδειγμένα δεν κοιμόντουσαν μακαρίως χθες το βράδυ», αναφέρει το ΜέΡΑ25 στην ανακοίνωσή του για το «περιβαλλοντοκτόνο» νομοσχέδιο.

«Η πρώτη ήταν η ομάδα πολιτών που (τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις) παρέμεινε στον Άγνωστο Στρατιώτη μετά την απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη, αποφασισμένοι να μείνουν εκεί μέχρι τελικής απόσυρσης του εκτρωματικού πολυνόμου που τίθεται σήμερα σε ψήφιση στη Βουλή.

Η δεύτερη και πολυπληθέστερη ήταν η ομάδα ΜΑΤ και ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο για να οδηγήσουν τους πολίτες στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Ο λόγος και το τυχόν αδίκημα θα παραμείνουν για πάντα αδιευκρίνιστα και άνευ αιτιολόγησης, ακριβώς όπως και η κυβερνητική «σύσταση» για αποφυγή κυκλοφορίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Ο μόνος που κοιμόταν μακαρίως ήταν ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, με μαλακό πουπουλένιο μαξιλάρι την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία, και για νανούρισμα τις ευχαριστίες των συμφερόντων υπέρ των οποίων πέρασε νύχτα (χωρίς απαγόρευση της κυκλοφορίας του) το εν λόγω νομοσχέδιο, υπό συνθήκες κοινοβουλευτικής και συνταγματικής εκτροπής», καταλήγει η ανακοίνωση.