Ύφεση ως 7,9% για φέτος «βλέπει» η κυβέρνηση στο Πρόγραμμα Σταθερότητας

Οι τραγικές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα καταγράφονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που απέστειλε η κυβέρνηση στην Κομισιόν.

Οι τραγικές οικονομικές, και κατ’ επέκταση κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας καταγράφονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που απέστειλε η κυβέρνηση στην Κομισιόν.

Γίνεται λόγος για ύφεση 7,9% φέτος στο δυσμενές σενάριο, η οποία θα έφτανε το 13,2% χωρίς τα κυβερνητικά μέτρα, όπως τονίζει το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας και στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη μέτρων περιορισμού της ύφεσης.

Προβλέπεται δε πέρασμα από τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία για κάποιες χρονιές ήταν αχρείαστα μεγάλα, σε πρωτογενές έλλειμμα, κάτι όμως που ευτυχώς μετά τις αποφάσεις του Eurogroup δεν έχει σημασία με την έννοια ότι δεν θα επιφέρει κυρώσεις για παραβίαση των δεσμεύσεων. Γιατί οικονομική σημασία σαφώς και έχει.

Βασικό σενάριοΔυσμενές σενάριο
Ποσοστό μεταβολής πραγματικού ΑΕΠ 2020 μετά τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας-4,7%-7,9%
Ποσοστό μεταβολής πραγματικού ΑΕΠ 2020 χωρίς τα μέτρα-10,0%-13,2%
Πρωτογενές αποτέλεσμα Γενικής Κυβέρνησης, κατά ESA-1,9%-2,8%
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk