Με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στο χώρο που καλύπτει το ΚΙΝΑΛ, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς καλεί σε «πολιτική και κοινωνική συμμαχία για την αποτροπή της καταστροφής που φέρνουν τα μέτρα Μητσοτάκη».

Κοινός βηματισμός

Με αφορμή την είσοδο της Ελλάδας στη δεύτερη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού με τη σταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνας ο Νίκος Παππάς απευθύνεται σε «όλα τα κόμματα του προοδευτικού χώρου» και καλεί σε «κοινό βηματισμό».

Συγκεκριμένα σε άρθρο του στην Αυγή της Κυριακής ο κ. Παππάς υποστηρίζει ότι υπάρχουν «δύο διαφορετικές στρατηγικές των βασικών πόλων του πολιτικού συστήματος», δηλαδή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της κρίσης ανταποκρίθηκε στο ρόλο του ως υπεύθυνη αξιωματική» επισημαίνει ο Νίκος Παππάς, προτάσσοντας την ανάγκη υλοποίησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για μια παρέμβαση της τάξης του 15% του ΑΕΠ προκειμένου να βγει από τη δυσχερή θέση η ελληνική οικονομία.

Διάψευση προσδοκιών της μεσαίας τάξης

Στην κατεύθυνση αυτή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός τονίζει ότι η μισθωτή εργασία και η «μεσαία τάξη» έχουν δεχθεί πλήγμα στα εισοδήματά τους ενώ ειδικά για τη μεσαία τάξη υποστηρίζει ότι «βιώνουν σήμερα μία τεραστίων διαστάσεων διάψευση προσδοκιών» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη την οποία και στήριξαν τα εν λόγω στρώματα.

«Τα παραπάνω αποτελούν προϋποθέσεις ρηγμάτωσης της κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου 2019» αναφέρει ο κ. Παππάς.

«Σήμερα, που τα συμφέροντα εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών, επιστημόνων και συνταξιούχων ταυτίζονται όσο ποτέ.

Σήμερα, που η κρίση επιβάλλει την εφαρμογή προοδευτικών πολιτικών και όχι νεοφιλελεύθερων εμμονών.

Όλα τα κόμματα του προοδευτικού χώρου

Σήμερα είναι η στιγμή για τη συγκρότηση μίας πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας, με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οργανωμένης επιχειρηματικότητας, ώστε να αποτρέψουμε μια νέα οικονομική καταστροφή.

Σήμερα, με κοινό βηματισμό, μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον παρουσιάζοντας ένα πλάνο ανασυγκρότησης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, ένα σχέδιο προστασίας των αδύναμων, της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή η ανάγκη αφορά όλα τα κόμματα του προοδευτικού χώρου.

Κορμός ο ΣΥΡΙΖΑ

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κορμός, εκ των πραγμάτων, της προοδευτικής αριστερής παράταξης της χώρας, θα εργαστεί συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση. Η πολιτική στρατηγική την οποία έχουμε ήδη χαράξει αποκτά ακόμα μεγαλύτερη επικαιρότητα, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Αν ήταν αναγκαία μία φορά χθες, είναι δέκα φορές πιο αναγκαία σήμερα» καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Παππάς.