Για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης σε σχέση με τον περιορισμό της ζημιάς στην οικονομία μίλησε στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, οι κυβερνητικές επιλογές επιτείνουν το κλίμα ανασφάλειας, αφού δίνουν κίνητρα για να πηγαίνει ο κόσμος σπίτι του και να μη δουλεύει.

«Αντί να εγγυηθούμε στις επιχειρήσεις που δεν κλείνουν ότι δε θα χρεοκοπήσουν, τους δίνουμε κίνητρα να στείλουν τον κόσμο σπίτι του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Είχαμε μέσα στον Μάρτιο 110.000 απολύσεις. Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν την τάση να ανακόψουν τις απολύσεις, αντιθέτως φοβόμαστε ότι τις επιτείνουν» είπε.

«Οι επιχειρήσεις θα ήθελαν να ακούσουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί τους μισθούς των εργαζομένων τους και την ασφάλισή τους, μπορεί να ρίξει την προκαταβολή φόρου κάτω από το 50, να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης, να ρίξει έναν κεντρικό συντελεστή ΦΠΑ» συμπλήρωσε

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε πως «τα χρήματα σε τόσο δύσκολους καιρούς έχει σημασία πού και πότε δαπανώνται».

Παράλληλα είπε πως πρέπει να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα και πιο γρήγορα, και σε κάθε περίπτωση να δαπανηθούν προληπτικά και όχι κατασβεστικά.

Επιπλέον, έκανε λόγο για μέτρα γύρω στο 15-20%, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι 1 ευρώ που δαπανάται στην οικονομία τώρα δεν έχει καμία σχέση με 1 ευρώ που θα δαπανηθεί στην οικονομία σε 6 μήνες.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη» κατέληξε.

Τέλος, τόνισε πως πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα και η κυβέρνηση να διαθέσει πόρους στο σύστημα υγείας για να καταπολεμήσει τον ιό.