Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν.

Ο κ. Μισούστιν ενημέρωσε άμεσα για αυτή την εξέλιξη τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν και θα τεθεί άμεσα σε αυτοαπομόνωση.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, τα πρωθυπουργικά καθήκοντα του Μισούστιν θα αναπληρώσει ο Αντρέι Μπελούσοφ, κίνηση που ενέκρινε ο Πούτιν και σύντομα θα υπογράψει και τη σχετική απόφαση.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον δεύτερο πρωθυπουργό -μετά τον Μπόρις Τζόνσον- ο οποίος βρίσκεται θετικός στον ιό.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση αν ο Μισούστιν είναι ασυμπτωματικός ή σε ποια μορφή παρουσιάζει συμπτώματα του κοροναϊού.

Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα στη Ρωσία

Σημειώνεται πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κοροαοϊού στη Ρωσία ξεπέρασε το όριο των 100.000 σήμερα, έπειτα από αύξηση ρεκόρ που σημείωσαν οι νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο και λίγες ημέρες αφού ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι ακόμη η επιδημία στη χώρα δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή της.

Η Ρωσία, η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου, βρίσκεται σε lockdown από τα τέλη Μαρτίου, όμως αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε σε αριθμό κρουσμάτων το Ιράν και την Κίνα. Αν και έχει καταγράψει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, στη Ρωσία έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής λιγότεροι θάνατοι σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν πληγεί πολύ από την covid-19.

Μέχρι στιγμής συνολικά 1.073 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω του κοροναϊού, με 101 νέους θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες. Επιπλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 106.498, με 7.099 νέα να εντοπίζονται το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης για την covid-19.

Οι αρχές άρχισαν να παρατηρούν μεγάλη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων αυτό τον μήνα, αφού τον προηγούμενο καιρό κατέγραφαν πολύ λιγότερες μολύνσεις σε σχέση με άλλες χώρες.

Πλέον η Ρωσία βρίσκεται στην πέμπτη εβδομάδα του lockdown, γεγονός που σε συνδυασμό με την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου επηρεάζει αρνητικά την οικονομία της, η οποία οδεύει προς συρρίκνωση 4-6%, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα.