Κορωνοϊός-Ρωσία: Η διάδοση της λοίμωξης στη χώρα μας έχει ελαχιστοποιηθεί

Ο κοροναϊός έχει ελάχιστες πιθανότητες να διαδοθεί δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν διαβεβαίωσε σήμερα τον ρωσικό λαό ότι η απειλή της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ρωσία είναι ελάχιστη.

«Όλα τα μέτρα που λαμβάνουμε έχουν σκοπό την πρόληψη και την αναχαίτηση του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό, παρά την οξυμένη κατάσταση που επικρατεί εκτός Ρωσίας, η απειλή διάδοσης της λοίμωξης στην χώρα μας έχει ελαχιστοποιηθεί», δήλωσε ο Μισούστιν κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

Εκτός των άλλων ο Ρώσος πρωθυπουργός επισήμανε ότι κατά την σύνταξη του προϋπολογισμού του 2021 θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν, όχι μόνο οι τρέχοντες κίνδυνοι αλλά και ο παράγοντας του κορωνοϊού. Ανέφερε ότι η Ρωσία υπήρξε ένα από τα πρώτα κράτη που έκλεισε στην ουσία τα σύνορα της με την Κίνα.

Η Ρωσία, είπε, συγκρότησε το Κέντρο Επιχειρήσεων, ώστε να μην επιτραπεί η μαζική διάδοση του ιού στην επικράτεια της. Ο Ρώσος πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι όλα τα μέτρα που ελήφθησαν ελέγχθηκαν και τεκμηριώθηκαν λεπτομερώς και υπενθύμισε ότι στις 11 Μαρτίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αποφασίσθηκε από αύριο, Παρασκευή 13 Μαρτίου, να περιορισθούν οι αεροπορικές συνδέσεις με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία, διατηρώντας τις πτήσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στους Ρώσους που βρίσκονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην Ρωσία.

Παράλληλα είπε ότι δόθηκε η σύσταση σε υπουργεία και κυβερνητικούς οργανισμούς να ακυρώσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό , πραγματοποιώντας μόνο εκείνα που δεν μπορούν να αναβληθούν. Δόθηκε επίσης η σύσταση να περιορισθούν στο ελάχιστο οι διάφορες εκδηλώσεις σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας (επιχειρηματικό , αθλητικό, ψυχαγωγικό) που έχουν μαζικό χαρακτήρα.

Τέλος, ο Ρώσος πρωθυπουργός ζήτησε από τους Ρώσους πολίτες να τηρούν όλα τα μέτρα προφύλαξης που απαιτούνται για την προστασία της υγείας τους, των οικείων τους και ιδιαίτερα των ατόμων μεγάλης ηλικίας που είναι οι πιο ευάλωτοι στην επικίνδυνη αυτή νόσο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk