Μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη ένα νέο τεστ αντισωμάτων απέναντι στον κοροναϊό, το οποίο θεωρείται 99% αξιόπιστο και έχει ήδη λάβει την έγκριση των ειδικών.

Συγκεκριμένα, το τεστ αναπτύχθηκε από την εταιρεία Abbott που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και έλαβε την απαραίτητη πιστοποίηση αφού πρώτα απέδειξε ότι πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πώς λειτουργεί το τεστ

Ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει την πρωτεΐνη IgG όταν έρχεται σε επαφή με τον νέο κοροναϊό. Αυτή την πρωτεΐνη, που μπορεί να παραμείνει στον οργανισμό μας για μήνες ή και χρόνια αφού αναρρώσουμε εντοπίζει και ταυτοποιεί το τεστ.

Τι αναφέρει η εταιρεία

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το τεστ κατάφερε να ανιχνεύσει τα αντισώματα σε ποσοστό 99% ήδη από την 14η μέρα από την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Στόχος του ελέγχου μέσα από το συγκεκριμένο τεστ θα είναι ο εντοπισμός των πολιτών που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον ιό, χωρίς απαραίτητα να αναπτύξουν ύποπτη συμπτωματολογία και τα οποία έχουν αναπτύξει ανοσία απέναντί του.