Ακόμη ένα περιστατικό βίας σημειώθηκε χθες βράδυ, στο Δρομοκαΐτειο, όπως καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Γιός ασθενή, όταν έμαθε ότι ο πατέρας του θα μεταφερθεί σε Γενικό Νοσοκομείο για εξετάσεις επειδή εμφάνισε παθολογικά προβλήματα, εμφανίστηκε στην πύλη, «ουρλιάζοντας και απειλώντας τη ζωή των δύο φυλάκων που ήταν βάρδια».

Ο άνδρας πήγε στο τμήμα που νοσηλεύεται ο πατέρας του απαιτώντας σε έντονο ύφος να τον δει, παρά την απαγόρευση του επισκεπτηρίου. Οι νοσηλευτές βάρδιας του είπαν να μεταβεί στο εφημερείο για να συνομιλήσει με τους γιατρούς αλλά αυτός πήγε εκεί και «τα έκανε γυαλιά καρφιά» όπως καταγγέλλει το Σωματείο.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και τον συνέλαβε όμως αργότερα αφέθηκε ελεύθερος καθώς οι εργαζόμενοι «για να μη στοχοποιηθούν δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν τη δίωξή του, ενώ το Νοσοκομείο δεν έκανε μήνυση», σύμφωνα με το Σωματείο. Ο άνδρας όμως στις 4.30 τα ξημερώματα ξαναπήγε στην πύλη του Νοσοκομείου, φωνάζοντας και απειλώντας.

Γιαννάκος : Ξέφραγο αμπέλι τα Νοσοκομεία – Δεν επαρκεί η φύλαξη

Το περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τα νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι, σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου Εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο, Μιχάλης Γιαννάκος.

Το Δρομοκαΐτειο με 400 στρέμματα δάσους και διάσπαρτα νοσηλευτικά τμήματα δεν μπορεί να φυλάσσεται από δύο φύλακες ανά βάρδια (10 στο σύνολο). Στο χώρο γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές και φασαρίας. Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι» τονίζει.