Στην πορεία των ερευνών του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στις κλινικές στο Περιστέρι και το Ελληνικό αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά στο Περιστέρι, εντοπίστηκαν και τοποθετήθηκαν σε καραντίνα 121 στενές επαφές των 34 θετικών κρουσμάτων. Συνεχίζεται παράλληλα η ιχνηλάτηση των επαφών εργαζομένων και νοσηλευομένων.

Σχετικά με τους νεφροπαθείς ασθενείς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι δεν έχει προκύψει στενή επαφή τους με επαγγελματία οδηγό ταξί ή μέσου μαζικής μεταφοράς.

Τέλος, 39 συνεργαζόμενοι γιατροί της κλινικής στο Περιστέρι τοποθετήθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όσον αφορά στην κλινική στο Ελληνικό, μέχρι στιγμής όλα τα τεστ έχουν βγει αρνητικά. Συνεχίζεται ιχνηλάτηση για τις επαφές του θετικού τροφίμου.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα των ερευνών, η Πολιτική Προστασία θα προχωρήσει σε αποφάσεις για τη δομή στο Ελληνικό μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού μέχρι τις 10 Μαΐου

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα.

Αρχικά το μέτρο ίσχυε έως τις 10 Απριλίου, μετέπειτα έως τις 24 και πλέον σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπογράφουν ο υπoυργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μέχρι τις 10/4.

Προειδοποίηση για την Πρωτομαγιά

Προειδοποίηση ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας πως τα μέτρα είναι σε ισχύ μέχρι τις 4 Μαΐου και ότι δεν υπάρχει χώρος για χαλάρωση.

«Πλέον συζητάμε για την επόμενη φάση των μέτρων, ωστόσο πρέπει να μείνουμε σε επαγρύπνηση. Εάν βγούμε από το σπίτι θα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή. Η έξοδος από το σπίτι γίνεται για συγκεκριμένους λόγους», είπε και τόνισε πως «τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ έως τις 4 Μαΐου».

Σε ό,τι αφορά στους πολίτες που σήμερα ξεκινούν να γιορτάζουν το Ραμαζάνι, επανέλαβε πως απαγορεύονται οι μαζικές συγκεντρώσεις.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι παρατείνεται μέχρι τις 3 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιπατητική ζώνη επί της οδού Ανδρέα Τρίτση στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.