Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, για το σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά την επιστροφή στην επόμενη μέρα της κρίσης του κοροναϊού.

Ο υπουργός Επικρατείας, τόνισε πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση για τη δημόσια υγεία.

«Δεν πρόκειται να γίνει έκπτωση στη δημόσια υγεία, είναι πάντως ολοφάνερο ότι θα υπάρξει μια επανεκκίνηση και της οικονομίας και της αγοράς».

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι θα υπάρξει μέριμνα προστασίας των ευάλωτων ομάδων, ενώ ζητήματα όπως η προσωπική υγιεινή και η απαγόρευση του συγχρωτισμού, θα παραμείνουν και την επόμενη μέρα του κοροναϊού.

«Θα παραμείνουν εκεί, ανεξαρτήτως της σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων. Η άρση των μέτρων δε θα είναι γραμμική, αλλά θα έχει έναν χαρακτήρα ο οποίος είναι δυναμικός».

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η κυβέρνηση θα ακολουθήσει πιστά τις συμβουλές των ειδικών, όπως γίνεται μέχρι τώρα, και αν χρειαστούν διορθωτικές παρεμβάσεις, θα γίνουν, προκειμένου η χώρα να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τα sms και την κατάργησή τους, ο υπουργός ανέφερε:

«Είναι προφανές ότι οι περιορισμοί στην κίνηση συνδέονται με το γεγονός ότι υπάρχει μια κλειστή κοινωνία και μια κλειστή αγορά. Αυτονόητα αν πάμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα, θα αρθούν και οι περιορισμοί κίνησης».

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι τα μέτρα της άρσης του περιορισμού της κίνησης θα φορούν όλους τους πολίτες.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια προσωπική αυτοπειθαρχία εκείνων που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση».

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε «περήφανος» για την πειθαρχία που έδειξαν οι πολίτες στα περιοριστικά μέτρα, ενώ ανέφερε: «έχω την αίσθηση ότι βγαίνοντας από αυτήν την υγειονομική κρίση θα βγούμε με μια νέα αυτοπεποίθηση».

Δείτε παρακάτω όσα δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο MEGA: