Οι μόνοι που εξυπηρετούνται από την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα δικαστήρια τη Δευτέρα στις 27 Απριλίου είναι οι τράπεζες και όσοι θέλουν να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί τονίζει ο Παύλος Χρηστίδης.

Πλειστηριασμοί, εγγραφή προσημειώσεων και επιβολή συντηρητικών κατασχέσεων

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι με την απόφαση αυτή της κυβέρνησης θα ανοίξουν οι διαδικασίες για την εγγραφή των προσημειώσεων και την επιβολή συντηρητικών κατασχέσεων.

Ενώ την ίδια ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε στη βουλή δέσμη τριών τροπολογιών μεταξύ των οποίων και την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας στο καθεστώς του νόμου Κατσέλη.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το άνοιγμα των δικαστηρίων, ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε:

«Φαίνεται ότι οι μόνοι που εξυπηρετούνται από την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα δικαστήρια στις 27/04, είναι οι τράπεζες και όσοι θέλουν να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί.

Με την συγκεκριμένη απόφαση της Νέας Δημοκρατίας ανοίγουν οι διαδικασίες εγγραφής προσημειώσεων, αλλά και επιβολής συντηρητικών κατασχέσεων.

Και ενώ ακόμα δεν έχουμε ακούσει μέτρα από τους ειδικούς για την προστασία της υγείας όσων πρέπει να πάνε στα δικαστήρια, η κυβέρνηση σπεύδει να ανακοινώσει το άνοιγμά τους».

Επαναφορά στην προστασία του νόμου Κατσέλη

Στο μεταξύ η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε τρεις τροπολογίες στη βουλή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Φώφης Γεννηματά «συνεχίζοντας την υπεύθυνη στάση του απέναντι στην πανδημία και στις μεγάλες ανάγκες που αυτή δημιούργησε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε δέσμη τριών τροπολογιών στη Βουλή.

Οι τροπολογίες αφορούν στην αναγκαία παράταση της ουσιαστικής προστασίας της πρώτης κατοικίας και στην απαραίτητη οικονομική στήριξη των πολιτών που πλήττονται οικονομικά από την κρίση, ιδίως μέσω της απαλλαγής από την υποχρέωση προκαταβολής φόρου. Εξ άλλου, επαναφέρουμε την ανάγκη για έμπρακτη υποστήριξη των ανθρώπων που επωμίστηκαν την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ειδικότερα, η δέσμη τροπολογιών του ΚΙΝΑΛ, περιλαμβάνει:

– Τροπολογία για την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας στο καθεστώς του Ν. 3869/2010, με σκοπό την εξάλειψη της απειλής που αισθάνονται πολλά νοικοκυριά. Με την ίδια τροπολογία, παρέχεται ανάλογη προστασία και στην αγροτική ακίνητη περιουσία.

50% μείωση της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων

– Τροπολογία για την άμεση μείωση κατά 50% της προκαταβολής φόρου όλων των επιχειρήσεων φυσικών και νομικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2019, και πλήρης απαλλαγή όσων επιχειρήσεων ανέστειλαν τη λειτουργία τους εξ αιτίας της κρίσης.

– Επαναφορά της πρότασής μας για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά του προσωπικού των μονάδων δημόσιας υγείας, καθώς και των υπηρεσιών καθαριότητας.