Λίγο μετά το πρώτο βίντεο-έκκληση, με τίτλο «Ο καλλιτέχνης δεν είναι άνθρωπος» η Έλια Βεργανελάκη, δημοσίευσε άλλο ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο YouTube.

Αυτή τη φορά, η ηθοποιός, συνθέτις και casting director, ενώνει τη φωνή της με εκατοντάδες άλλους καλλιτέχνες της χώρας μας για να περάσουν το μήνυμα: «Είμαστε χιλιάδες, είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαιώματα!».

Μπορεί τα δεδομένα να έχουν αλλάξει από το πρώτο βίντεο της Έλιας Βεργανελάκη, καθώς η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε ότι το επίδομα των 800 ευρώ θα καταβληθεί και στους εργαζόμενους στον χώρο του θεάματος.

Η αγωνία όμως στην καλλιτεχνική κοινότητα παραμένει καθώς πολλοί είναι εκείνοι που λόγω των συμβάσεων τους δεν «δικαιούνται» το επίδομα.

Έτσι, χιλιάδες καλλιτέχνες και εργαζόμενοι του χώρου μένουν ανυπεράσπιστοι μπροστά στην κρίση του κοροναϊού.

Όπως γράφει η ίδια η Έλια Βεργανελάκη:

«Δεν ζητάμε φιλανθρωπία, δεν ζητιανεύουμε το επίδομα, ζητάμε να αναγνωρίζεται το έργο μας/η δημιουργία μας ως επάγγελμα. Ζητάμε την δίκαιη αντιμετώπισή μας ως εργαζόμενοι. Ζητάμε αυτό που δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι».

Στο νέο βίντεο, που ανέβηκε σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου, συμμετέχουν 128 καλλιτέχνες από κάθε ειδικότητα.

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι, στιχουργοί, μουσικοί, εικαστικοί, make-up artists, χορευτές, οπερατέρ, ηχολήπτες ένωσαν τις φωνές τους για να διαδώσουν το δικό τους, πολύ δυνατό μήνυμα, και να μας θυμίσουν πως οι καλλιτέχνες είναι και αυτοί εργαζόμενοι και αξίζουν τα ίδια δικαιώματα με όλους μας!

Δείτε το βίντεο παρακάτω