Το όριο των 30.000 νεκρών από τον νέο κορονοϊό ξεπέρασαν σήμερα οι ΗΠΑ, βάσει της καταμέτρησης σε πραγματικό χρόνο του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, 30.990 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα σε αριθμό νεκρών, μπροστά από την Ιταλία (με 21.645 νεκρούς), την Ισπανία (με 19.130 νεκρούς) και τη Γαλλία (με 17.167 νεκρούς).

22 εκατ. άνεργοι

Πάνω από 5 εκατομμύρια Αμερικάνοι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τον τελευταίο μήνα υψηλότερα από το επίπεδο των 21 εκατ. και οδηγώντας το ποσοστό ανεργίας κοντά στο 15%.

Συγκεκριμένα, 5,245 εκατ. Αμερικανοί κατέθεσαν αίτηση για λήψη επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Τον τελευταίο μήνα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έχουν αυξηθεί σε εβδομαδιαία βάση κατά 3,3 εκατ., 6,8 εκατ., 6,2 εκατ. και 5,25 εκατ.

Μόλις πριν από έναν μήνα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας βρίσκονταν στο επίπεδο των 200.000, κοντά σε χαμηλά 50 ετών, ενώ μόλις 1,7 εκατ. Αμερικανοί λάμβαναν επίδομα.

Ιστορικό υψηλό

Τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι 12 εκατομμύρια Αμερικανοί έλαβαν επίδομα ανεργίας την εβδομάδα μέχρι τις 4 Απριλίου, που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό.

Πριν από την πανδημία του κοροναϊού, ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, ήταν 2,7 εκατ., το φθινόπωρο του 1982, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι η οικονομία, η οποία πιστεύουν ότι βρίσκεται ήδη σε ύφεση, συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.