Πρώτη είδηση: 34 αδέσποτα σκυλάκια και 14 γατάκια, φορτώθηκαν από την Κύπρο, εν μέσω πανδημίας, σε αεροσκάφος της British Airways και μεταφέρθηκαν στο Λονδίνο.

Δεύτερη είδηση: Κάποιοι πίστεψαν ότι τα σκυλάκια και τα γατάκια μπορούσαν να μεταφέρουν τον ιό και τα εγκατέλειψαν στη μοίρα τους, χωρίς τροφή κα φροντίδα.

Τρίτη είδηση: Στην Κύπρο υπάρχουν αυτή τη στιγμή ( μετρημένα από φιλοζωικές οργανώσεις) 200.000 αδέσποτα σκυλιά και 2.000.000 αδέσποτες γάτες.

Τέταρτη είδηση: Στην Κύπρο, τις γάτες τις έφερε η Αγία Ελένη πηγαίνοντας στους Αγίους Τόπους όταν έξω από τη Λεμεσό κινδύνευσε από φουρτούνα και σώθηκε. Έφερε τις γάτες στο νησί που εκείνη την εποχή ήταν γεμάτο από φίδια και ποντίκια.

Πάμε τώρα στη διάσωση των αδέσποτων:

Πτήση “διάσωσης” 34 αδέσποτων σκύλων και 14 γάτων ήταν η πτήση του Boeing 747 της British Airways από τη Λάρνακα προς το Χήθροου του Λονδίνου, σύμφωνα με εκτενή ρεπορτάζ σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η πτήση, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ από την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος επαναπατρισμού Βρετανών από την κυβέρνηση της χώρας σε συνεργασία με την Υπάτη Αρμοστεία της Βρετανίας στη Λευκωσια και το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου. Ηταν, δε η τελευταία μέχρι στιγμής από σειρά πτήσεων επαναπατρισμού Βρετανών από την Κύπρο τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία της Βρετανίας, με αυτήν επαναπατρίστηκαν 80 Βρετανοί. Ωστόσο, με την ίδια πτήση, οργανώθηκε και η μεταφορά στη Βρετανία 36 σκύλων και 14 γάτων.

Σύμφωνα με τους τίτλους των βρετανικών μέσων που δημοσιεύουν και εκτενές φωτογραφικό υλικό από τη διαδικασία φόρτωσης στο αεροπλάνο, οι σκύλοι και οι γάτες που μεταφέρθηκαν στη Βρετανία, είχαν εγκαταληφθεί στην Κύπρο από τους ιδιοκτήτες τους λόγω κορωνοϊού και τώρα έχουν την ευκαιρία για μια νέα ζωή.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν είχε γίνει σχεδιασμός ώστε να παρασχεθεί προ της φόρτωσης και κατά την πτήση, η απαραίτητη φροντίδα, ενώ στην πτήση από το Λονδίνο προς τη Λάρνακα, επέβαινε και καταρτισμένο προσωπικό για να διαχειριστεί τα ζώα στην πτήση από τη Λάρνακα προς το Λονδίνο.

«Τα 36 σκυλιά και οι 14 γάτες είχαν εγκαταλειφθεί στους δρόμους στην Κύπρο εν μέσω της επιδημίας κορωνοϊού», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα και σημειώνουν ότι τα τετράποδα, που λοιμοκτονούσαν, διασώθηκαν από φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Κύπρο και τώρα θα βρουν νέα σπίτια φιλοξενίας στη Βρετανία. Μετά την άφιξή τους στο Χήθροου οδηγήθηκαν στο κέντρο υποδοχής ζώων στο Γκάτγουϊκ, από όπου θα διανεμηθούν σε οικογένειες και κέντρα διάσωσης ζώων της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται, την πρωτοβουλία για την επιχείρηση συγκέντρωσης και μεταφοράς των 50 τετράποδων στη Βρετανία από την Κύπρο εν μέσω πανδημίας, είχε η επικεφαλής της οργάνωσης “Dogs 4 Rescue”, σύμφωνα με την οποία στην Κύπρο υπάρχουν περίπου 200.000 αδέσποτα σκυλιά και σχεδόν δύο εκατομμύρια αδέσποτες ή άγριες γάτες.