Περισσότεροι από 40 λυρικοί τραγουδιστές, ανάμεσά τους και σούπερ σταρ όπως η Αννα Νετρέμπκο, ο Γιόνας Κάουφμαν και η Ρενέ Φλέμινγκ θα συμμετάσχουν στο «Γκαλά στο σπίτι» (At Home Gala) που οργανώνει η Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης στις 25 Απριλίου. Οι καλλιτέχνες , οι οποίοι προέρχονται από ολόκληρο, σχεδόν, τον κόσμο, θα τραγουδήσουν από το σπίτι τους και η συναυλία θα μεταδοθεί μέσω της ιστοσελίδας του διάσημου λυρικού θεάτρου metopera.org.

Η εκδήλωση, οικοδεσπότες της οποίας θα είναι ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Πίτερ Γκελμπ από τη Νέα Υόρκη και ο μουσικός διευθυντής Γιανίκ Νεζέτ Σεγκέν ο οποίος βρίσκεται στο Μόντρεαλ, θα διαρκέσει τρεις, περίπου, ώρες και φιλοδοξεί να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στου φίλους της Οπερας σ΄ολόκληρο τον κόσμο. Θ΄αρχίσει στη μία το μεσημέρι (τοπική ώρα) και θα παραμείνει διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του οργανισμού ως την Κυριακή το βράδυ. «Δεν είναι μια εκδήλωση για συγκέντρωση χρημάτων. Ωστόσο, είναι μια προσπάθεια της Μητροπολιτικής Οπερας να διατηρήσει τη σχέση της με το κοινό αυτό το διάστημα που το θέατρο παραμένει κλειστό» δήλωσε στους New York Times ο Πίτερ Γκελμπ.

Παρόλο που αυτόν τον καιρό στην ιστοσελίδα είναι διαθέσιμες παραστάσεις από το επιτυχημένο πρόγραμμα The Met: Live in HD, ο οργανισμός αντιμετωπίζει οδυνηρές οικονομικές συνέπειες από την αναστολή των «ζωντανών» παραστάσεων. Οι απώλειες υπολογίζονται στα 60 εκατομμύρια δολλάρια ενώ η ορχήστρα , η χορωδία και οι τεχνικοί δεν πληρώνονται από τα τέλη Μαρτίου παρόλο που διατηρούν τις παροχές υγείας.

Καθώς το ένα μετά το άλλο τα θερινά φεστιβάλ ακυρώνονται για το 2020 (τις προηγούμενες ημέρες σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν το νεοϋορκέζικο Mostly Mozart Festival αλλά και το γαλλικό Φεστιβάλ της Αβινιόν) , οι υπεύθυνοι της Μητροπολιτικής Οπερας ελπίζουν ότι ο οργανισμός θα επανεκκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αλλά ουδείς ακόμη μπορεί να είναι βέβαιος γι΄αυτό. «Δε νομίζω ότι το κοινό θα επιστρέψει στους μεγάλους χώρους εκδηλώσεων προτού αυτό καταστεί απολύτως ασφαλές» συνέχισε ο Γκελμπ στους New York Times. «Κι αυτό προϋποθέτει μια κατάσταση η οποία όντως μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια…»