Η Κίνα έχει αναφέρει 46 νέες περιπτώσεις κοροναϊού, συμπεριλαμβανομένων 4 τοπικών και 34 ασυμπτωματικών μολύνσεων, ενώ τρεις επιπλέον άνθρωποι πέθαναν λόγω της πανδημίας, φθάνοντας οι νεκροί στη χώρα σε 3.339 συνολικά, δήλωσαν οι αξιωματούχοι υγείας το Σάββατο.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, σε σχετική ανακοίνωση την Παρασκευή, η κινεζική ηπειρωτική χώρα ανέφερε συνολικά 1.183 εισαγόμενες περιπτώσεις. Από αυτές, 449 έχουν φύγει από τα νοσοκομεία μετά την ανάρρωση, 734 δέχονται θεραπεία με 37 σε σοβαρή κατάσταση.

Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα έφτασαν τα 81.953 την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων 1.089 ασθενών που εξακολουθούν να θεραπεύονται.

Χρονικό εξέλιξης κρουσμάτων

Μέχρι την Παρασκευή, 77.525 άτομα έφυγαν μετά την αποκατάσταση και 3.339 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

Συνολικά 46 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 αναφέρθηκαν την Παρασκευή, από τις οποίες 42 ήταν εισαγόμενες.

Επίσης, την Παρασκευή, 34 νέες ασυμπτωματικές περιπτώσεις COVID-19, συμπεριλαμβανομένων επτά από το εξωτερικό, αναφέρθηκαν στην ηπειρωτική χώρα.

Το NHC ανέφερε ότι 1.092 ασυμπτωματικές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων 338 από το εξωτερικό, ήταν ακόμα υπό ιατρική παρακολούθηση.

Οι ασυμπτωματικές περιπτώσεις αναφέρονται σε άτομα που έχουν θετικά στον κοροναϊό, αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα ή πονόλαιμο. Είναι περιπτώσεις που ενέχουν τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους.

Μέχρι την Παρασκευή, 989 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων θανάτων είχαν αναφερθεί στο Χονγκ Κονγκ, 45 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στο Μακάο και 382 στην Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων έξι θανάτων.

Προσεκτική εφαρμογή μέτρων ασφαλείας

Δεδομένου ότι ο αριθμός των νέων περιπτώσεων παρουσίασε απότομη αύξηση ο πρόεδρος Xi Jinping την Παρασκευή ζήτησε αυστηρότερη παρακολούθηση των μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας.

Οι εντολές του ήρθαν καθώς η Κίνα άνοιξε ξανά αρκετούς χώρους εργασίας και χώρους στον τομέα της παραγωγής μετά από δύο μήνες μάχης κατά της πανδημίας.

Ο Xi ζήτησε από τους αξιωματούχους να ενισχύσουν την παρακολούθηση και την επιβολή του νόμου για την ασφάλεια στον τομέα της παραγωγής, ακόμη και όταν οι περιπτώσεις κοροναϊού άρχισαν να αυξάνονται ξανά στην Κίνα μετά την επιστροφή των κινέζων υπηκόων από το εξωτερικό σε μεγάλους αριθμούς.

Οι αρχές θα πρέπει να κρατήσουν σταθερά την ασφάλεια στον χώρο εργασίας, ανέφερε ο Xi, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός Li Keqiang, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ηγετικής ομάδας αξιωματούχων για τον έλεγχο του κοροναϊού, δήλωσε επίσης ότι πρέπει να εξακολουθούν να επιβεβαιώνουν οι αξιωματούχοι ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για την ασφάλεια στον χώρο εργασίας σε μια εποχή που η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο συντονισμού του επιδημιολογικού ελέγχου και της επιστροφής στην εργασία.

Οι οδηγίες δόθηκαν σε τηλεδιάσκεψη για την ασφάλεια στον χώρο εργασίας στο Πεκίνο την Παρασκευή.

Ξεκινώντας από την Κυριακή, η Κίνα έχει επίσης καταστήσει υποχρεωτικό για όλα τα ξενοδοχεία στο Πεκίνο να δεχτούν επισκέπτες με αρνητικά μόνο αποτελέσματα δοκιμών κοροναϊού.

Πηγή: cnbctv18.com