Προετοιμασία 15’, Μαγείρεμα 23′

 

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

Για την ταλιάτα

4 φιλέτα μοσχαριού (ταλιάτα), 200 γρ. το καθένα

4 κ.γ. ελαιόλαδο

4 κ.γ. βούτυρο ελαφρύ

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Για τα φασολάκια με τα μανιτάρια

300 γρ. φασολάκια πράσινα

150 γρ. μανιτάρια φρέσκα

1 κ.γ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ταλιάτα: Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το σκόρδο και προσθέτουμε την ταλιάτα. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (ή για λίγο παραπάνω αν τη θέλουμε καλοψημένη).

Φασολάκια: Καθαρίζουμε τα φασολάκια. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και καθώς είναι στο σουρωτήρι τα βρέχουμε με κρύο νερό για να σταματήσουμε τον βρασμό.

Μανιτάρια: Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να βγάλουν και να απορροφήσουν ξανά τα υγρά τους.