Απολογούνται σήμερα ενώπιον  της 32ης ανακρίτριας  του Πρωτοδικείου Αθηνών και με την παρουσία του νομικού εκπροσώπου  του Αλέξη Κούγια, το ζευγάρι των ιδιοκτήτων του ξενοδοχείου της λεωφόρου Συγγρού που κατηγορούνται ως οι ηθικοί αυτουργοί του εμπρησμού του,  στις 5 Δεκεμβρίου 2019, από τον οποίο τραυματίσθηκαν αρκετά άτομα.   Ως φυσικοί αυτουργοί έχουν ήδη προφυλακισθεί δύο Πακιστανοί, εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ η διαλεύκανση του εμπρησμού πραγματοποιήθηκε από την ανάλυση υλικού καμερών του ξενοδοχείου -μία ημέρα πριν τον εμπρησμό- όπου φαίνεται οι δύο αλλοδαποί να  εκφορτώνουν δοχεία με βενζίνη που χρησιμοποιήθηκαν στον εμπρησμό. Στις απολογίες τους   ενώπιον των αστυνομικών αλλά και των αρμοδίων δικαστικών λειτουργών οι δύο Πακιστανοί υποστήριξαν ότι ήταν εργαζόμενοι και σε άλλες επιχειρήσεις των δύο κατηγορουμένων ξενοδόχων. Ισχυρίστηκαν ακόμη ότι προχώρησαν στον εμπρησμό χωρίς αμοιβή αλλά γιατί «πιέσθηκαν από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, ότι σε μία περίπτωση αδράνειάς τους θα έχαναν την δουλειά τους γιατί είχε κινηθεί η διαδικασία έξωσης, ύστερα από  δικαστικές ενέργειες του ιδιοκτήτη του κτιρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εκ των αλλοδαπών  προσκόμισε στους δικαστικούς λειτουργούς και ηχητικό υλικό με συνομιλία -παραμένει άγνωστο αν τελικώς ενταχθεί επισήμως στην δικογραφία- όπου  φέρεται να υπάρχει «ομολογία» για αυτήν την μεθόδευση.
Η νομική εκπρόσωπος ενός εκ των Πακιστανών, δικηγόρος Πειραιά Νικολέττα Τσαντάνη, σημείωσε ότι «ο πελάτης της ανέφερε τι ακριβώς είχε συμβεί» και συμπλήρωσε ότι «λόγω του σοκ από τον τραυματισμό πελατών του ξενοδοχείου νοσηλεύθηκε με ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα υγείας» . Από την άλλη πλευρά ο κ. Κούγιας έχει αναφέρει ότι οι κατηγορίες είναι έωλες  και προϊόν μεθοδεύσεων που θα καταδειχθούν…