• Αναζήτηση

Αβγά με μανιτάρια του δάσους και λάδι τρούφας

Μια παραλλαγή για αβγά σκράμπλ του … βουνού.

food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Αναμονή 30΄, Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 10΄

Υλικά (για 4 άτομα)

30 γρ. άγρια μανιτάρια δάσους αποξηραμένα

8 μεγάλα αβγά, κατά προτίμηση βιολογικά

4 μεγάλες φέτες χωριάτικο ψωμί με προζύμι

Λάδι τρούφας για το σερβίρισμα

1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες

2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε νερό (θερμοκρασία δωματίου) για περίπου μισή ώρα, ώσπου να μαλακώσουν.

Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες ή τα ψιλοκόβουμε.

Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα.

Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι τρούφας και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να πάρουν χρώμα και να ξεροψηθούν ελαφρά.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε δύο κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε και το πράσο και σοτάρουμε ανακατεύοντας ώσπου να πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτουμε την κρέμα και στη συνέχεια τα αβγά, ανακατεύοντας συνέχεια για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό. Θέλουμε τα αβγά να μαγειρευτούν αλλά να μη στεγνώσουν. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ραντίζουμε με λίγο λάδι τρούφας.

Τοποθετούμε μία φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο και από πάνω τα αβγά.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk