• Αναζήτηση

Ζεστή σαλάτα εποχής

Με ψητό λευκό λάχανο, καβουρδισμένα φουντούκια, σταφίδες, τσάιβς και ψητό κατσικίσιο τυρί chèvre.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

 

Προετοιμασία 15′, Ψήσιμο 25′-30′

ΥΛΙΚΑ (για 2-4 μερίδες)

½ λευκό λάχανο, χοντροκομμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φέτες κατσικίσιο τυρί chèvre, πάχους περίπου 1-1½ εκ.

3 κ.σ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα

3 κ.σ. σταφίδα Κορίνθου

3 κ.σ. τσάιβς, ψιλοκομμένα

Αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

30 ml χυμός λεμονιού

2 κ.γ. μουστάρδα αγγλική

60 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, πρώτα το λεμόνι με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά, καθώς ανακατεύουμε, και τέλος το αλατοπίπερο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε με τα χέρια, σε ένα μπολ το λάχανο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Το αδειάζουμε στη λαμαρίνα και το ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το λάχανο και να αρχίζει να μαυρίζει ελαφρώς στις άκρες. Βάζουμε τις φέτες του τυριού πάνω σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα και, όπως είναι ζεστός ο φούρνος, ψήνουμε το τυρί μέχρι να αρχίσει να λιώνει και να ροδίζει, περίπου 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε το λάχανο με τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα τσάιβς και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω τοποθετούμε το ψημένο σεβρ, λίγο τριμμένο πιπέρι και επιπλέον ντρέσινγκ, αν θέλουμε.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk