Καλαμποκόσουπα με κάρι και τζίντζερ

Τα μπαχαρικά απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία 5’ Μαγείρεμα 35’

 Υλικά (για 4-6 μερίδες)

100 γρ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

450 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι

1 κονσέρβα καλαμπόκι

100 ml κρασί λευκό

30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. κάρι

1 λίτρο σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο

1 κ.γ. αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι

50 ml χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι και τα καλαμπόκια. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά (περίπου 30 λεπτά). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Τη χτυπάμε σε δόσεις στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Την περνάμε από σήτα.

Σερβίρουμε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk