Προετοιμασία 45′, Αναμονή 2½ ώρες, Ψήσιμο 40′-50′

ΥΛΙΚΑ (για 9-10 μερίδες)

Για τη βάση

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. βούτυρο

10 γρ. ζάχαρη

10 γρ. αλάτι

20 ml νερό

2 αβγά

Για τη γέμιση

2 κ.σ. βούτυρο

500 γρ. ντοματίνια βελανίδι, κομμένα στη μέση

250 γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο

2 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.σ. τυρί κρέμα

Για την κρέμα

30 ml κρέμα γάλακτος

1 κρόκος αβγού

3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάση: Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Τη μαζεύουμε σε μπάλα, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και την αφήνουμε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου ώστε να μαλακώσει και να μπορέσουμε να την ανοίξουμε, περίπου 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C-170°C. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και τη βάζουμε σε μια ταρτιέρα. Την απλώνουμε με τα χέρια μας στην ταρτιέρα ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα τοιχώματα. Κόβουμε με μαχαίρι όση από τη ζύμη περισσεύει από τα τοιχώματα. Τρυπάμε παντού τη ζύμη με ένα πιρούνι. Την καλύπτουμε με ένα φύλλο λαδόκολλας και τη γεμίζουμε με ωμά όσπρια ή ρύζι. Αυτό το κάνουμε για να μη φουσκώσει όσο την ψήνουμε. Τη βάζουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά.

Γέμιση: Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα ντοματίνια μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Κρέμα: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να συμπυκνωθεί λίγο (λίγα λεπτά). Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον κρόκο και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη. Αποσύρουμε όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βγάζουμε τη βάση της τάρτας από τον φούρνο και αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα όσπρια ή το ρύζι. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και περιχύνουμε με την κρέμα. Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.