• Αναζήτηση

Ψητές γλυκοπατάτες σε κυβάκια

Λάπαθα, ρεβίθια, μαϊντανός και σος πάπρικας συμπληρώνουν το πρωτότυπο πιάτο.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης. Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 25΄ Αναμονή 30΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

3 γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους, κομμένες σε κύβους

7 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1½ φλ. ρεβίθια βρασμένα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγώνια

1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

3 κ.σ. μηλόξιδο

Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

1 κ.γ. κύμινο τριμμένο

½ κ.γ. κανέλα τριμμένη

½ κ.γ. πιπέρι καγέν

400 γρ. λάπαθα βρασμένα

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε εκεί τους κύβους γλυκοπατάτας. Περιχύνουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε τις γλυκοπατάτες να κρυώσουν για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξίδι, το ξύσμα, το κύμινο, την κανέλα και το πιπέρι. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πάνω από τα λάπαθα.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk