Ανακοίνωση για τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη» εξέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Όπως αναφέρεται ο «Μάξιμος Σαράφης« εμφανίστηκε αυθορμήτως στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων και άρθηκε η ισχύς του εντάλματος βίαιης προσαγωγής του που είχε εκδοθεί από της 18-2-2020 υπό την προϋπόθεση ότι θα εμφανιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα για να καταθέσει στην Προανακριτική. Κατόπιν αυτών ο «Μάξιμος Σαράφης» αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

«Σήμερα (21-02-2020) και ώρα 18:45 ο προστατευόμενος μάρτυρας με πλασματική ονομασία «Μάξιμος ΣΑΡΑΦΗΣ» προσήλθε αυθορμήτως στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσής μας, προκειμένου να εξετασθεί από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Από την επιτροπή κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι όροι για τους οποίους εκδόθηκε το από 18-02-2020 ένταλμα βίαιης προσαγωγής και άρθηκε η ισχύς αυτού, υπό την προϋπόθεση της εμφάνισής του την 24-02-2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, προκειμένου να εξετασθεί.
Κατόπιν αυτού συντάχθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εκθέσεις και ο μάρτυρας αποχώρησε.»