• Αναζήτηση

Δίχρωμα ατομικά κεκάκια

Εύκολα, νόστιμα, μοναδικά!

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη. Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 30΄, Ψήσιμο 20΄ – 25΄

Υλικά (για περίπου 6 κέικ)

60 γρ. ηλιέλαιο

280 γρ. νερό

1 κ.σ. λευκό ξίδι

200 γρ. καστανή ζάχαρη

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ελάχιστο αλάτι

50 γρ. κακάο

1 κάψουλα βανίλιας (βανιλίνη)

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

125 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη

Για την επικάλυψη τυριού

220 γρ. τυρί κρέμα

1 αβγό

80 γρ. ζάχαρη

Διαδικασία

Ανακατεύουμε καλά, με έναν αβγοδάρτη, όλα τα υλικά για την επικάλυψη τυριού, να ομογενοποιηθούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι, το νερό και το ξίδι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο, τη βανίλια και τη σόδα. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά και ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια που έχουμε ντύσει με καραμελόχαρτα. Βάζουμε από πάνω 1-1½ κ.σ. από την επικάλυψη. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk