Προετοιμασία 15’ Αναμονή 60’  Ψήσιμο 50’

 Υλικά (για 2 μερίδες)

2 γλυκοπατάτες

100 ml ελαιόλαδο

100 γρ. μεγάλες μαύρες ελιές

100 γρ. φέτα

3 πορτοκάλια

2 μπούτια κοτόπουλου (κατά προτίμηση βιολογικά)

1 λάιμ

1 κλαράκι δενδρολίβανο

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία.

Ξεφλουδιζουμε τις πατάτες, τις αλατίζουμε, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε στον φούρνο στους  170o C. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Κόβουμε τις ελιές σε φιλέτα και την φέτα σε κύβους του 1 εκατοστού.

Με το πίλερ, αφαιρούμε τη φλούδα από τα δυο πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες  πάχους 1-2 εκ.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό του λάιμ και του μισού πορτοκαλιού. Αφήνουμε να μαριναριστεί για  1 ώρα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλ. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις φέτες πορτοκαλιού και τις «περνάμε» από το τηγάνι γκριλ για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Λαδώνουμε το κοτόπουλο και το περνάμε κι αυτό από το τηγάνι – γκριλ για να πάρει γραμμές και από τις δύο πλευρές.

Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο και προσθέτουμε τον χυμό του μισού πορτοκαλιού που έμεινε.

Σε ένα ταψί, βάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε το μισό από το μείγμα «πορτοκάλι, σκόρδο, δεντρολίβανο».

Ψήνουμε στο φούρνο για 15’ .  Προσθέτουμε το υπόλοιπο  μείγμα πορτοκάλι, σκόρδο, δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 ακόμη λεπτά.

Για το σερβίρισμα

Δοκιμάζουμε τις πατάτες με ένα μαχαίρι, εάν είναι μαλακές. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο. Σε δυο πιάτα βάζουμε από μια γλυκοπατάτα, και την ανοίγουμε με ένα πιρούνι. Πάνω από κάθε πατάτα, σερβίρουμε ένα μπούτι κοτόπουλου.

Στο ταψί που ψήσαμε το κοτόπουλο, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τις ελιές, την φέτα και τις φέτες πορτοκαλιού κομμένες στα 6.

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και περιχύνουμε με αυτήν τα πιάτα.