Επείγουσες ενισχύσεις σε Ιντλίμπ και Χαλέπι στέλνει η Τουρκία καθώς ο Άσαντ προελαύνει

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις γύρω από τον θύλακα της Ιντλίμπ

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις γύρω από τον θύλακα της Ιντλίμπ.

Το Σάββατο η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα στην επαρχία για να σταματήσουν την επέλαση του Άσαντ, ενώ σήμερα οι συριακές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν πάνω από 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφικών περιοχών.

Σύμφωνα με μία σημερινή ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αποκτήσει ξανά τον έλεγχο σε κομβικά σημεία στο πλαίσιο των πολεμικών επιχειρήσεων για τον έλεγχο των τελευταίων προπυργίων των ανταρτών στις επαρχιακές περιοχές του Ιντλίμπ και του Χαλεπίου,

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν ανακτήσει τον έλεγχο δεκάδων πόλεων και χωριών κατά τις τελευταίες ημέρες, από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγουν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες η Άγκυρα έστειλε εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα στην Ιντλίμπ αφού οι καθεστωτικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μια πόλη στρατηγικής σημασίας κοντά στην επαρχιακή πρωτεύουσα.

Η ανάπτυξη νέων τουρκικών δυνάμεων έγινε τη στιγμή που αξιωματούχοι από την Τουρκία και τη Ρωσία συζητούσαν στην Άγκυρα τις εξελίξεις στον τελευταίο μεγάλο θύλακα της συριακής αντιπολίτευσης.

Απειλείται η εύθραυστη συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Haberturk, οι συζητήσεις αυτές κράτησαν τουλάχιστον τρεις ώρες και έγιναν, κεκλεισμένων των θυρών, στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Λόγω της κλιμάκωσης στην Ιντλίμπ έχουν εκτοπιστεί πάνω από 500.000 άνθρωποι.

Ταυτόχρονα, απειλείται η εύθραυστη συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα απωθήσουν τις συριακές (που στηρίζονται από τη Ρωσία) αν δεν αποσυρθούν από την επαρχία αυτή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk