• Αναζήτηση
  • Κέικ πορτοκαλιού με σοκολάτα

    Αφράτο, μυρωδάτο και πανεύκολο

    food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

    Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο περίπου 1 ώρα

    Υλικά (για 12 μερίδες)

    230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο ακόμη για τη φόρμα

    380 γρ. ζάχαρη

    4 αβγά

    1 φλ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος

    ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα

    Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

    150 γρ. κουβερτούρα, χοντροκομμένη

    Διαδικασία

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό με το αλεύρι και το ξύσμα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάμε το χτύπημα. Ενσωματώνουμε, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, την κουβερτούρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα για κέικ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ, βυθίζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης στη λάμα του, είναι έτοιμο. Αλλιώς ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk