• Αναζήτηση
  • Σνίτσελ με κρούστα αμυγάλου

    Με πρωτότυπο πανάρισμα, ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται με κρέμα από σπανάκι.

    Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

    Προετοιμασία 20’ Μαγείρεμα 30’

    Υλικά (για 4 μερίδες)

    4 χοιρινές μπριζόλες (περίπου 600 γρ)

    90 γρ. χαλούμι τριμμένο

    140 γρ. αμύγδαλα ψιλοτριμμένα

    1 κ.σ θυμάρι ψιλοκομμένο

    Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    1 κ.σ μουστάρδα ντιζόν

    1 αυγό

    Για την κρέμα σπανάκι

    2 κ.σ ελαιόλαδο

    4 σκελίδες σκόρδο

    1 κ.γ. φλούδα λεμονιού, ψιλοκομμένη

    1 κ.σ μουστάρδα ντιζόν

    500 ml γάλα αμυγδάλου

    300 γρ σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο

    ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Διαδικασία

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 °C  για 30΄.

    Με ένα σφυρί κρέατος, χτυπάμε τις μπριζόλες ώστε να απλώσουν και να γίνουν περίπου 2 εκ σε παχος. Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το χαλούμι, το αμύγδαλο, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε.

    Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μουστάρδα και το αυγό και χτυπάμε με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν  τα υλικά. Παίρνουμε ένα ένα σνίτσελ και το βυθίζουμε στο μείγμα αυγού. Το βάζουμε στο μπολ με το μείγμα αμυγδάλου και το αναποδογυρίζουμε ώστε να καλυφθεί. Τοποθετούμε τα σνίτσελ σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί φούρνου και το αφήνουμε στην άκρη.

    Κρέμα σπανάκι: Θερμαίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη πλασοτέ κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλατοπίπερο και σοτάρουμε ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε  την ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού, μουστάρδα και το γάλα αμυγδάλου και αφήνουμε να σιγοβράσει για 8 λεπτά. Προσθέτουμε  το σπανάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε στη άκρη ζεστό.

    Βάζουμε τα σνίτσελ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.  Σερβίρουμε τα σνίτσελ με την κρέμα σπανάκι, πιπέρι και σταγόνες λεμονιού.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk