Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 συσκευασία σπαγγέτι με αλεύρι ζέας

1 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το τέλος

2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

1 φύλλο δάφνης

120 ml λευκό κρασί ξηρό

2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

2 κ.σ. μάραθος, ψιλοκομμένος

2 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο

2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κεφαλογραβιέρα με χαμηλά λιπαρά, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν.

Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκόρδο με το φύλλο δάφνης ανακατεύοντας, για περίπου 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το ξύσμα και τον χυμό. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και 2-3 κ.σ. από το ζεστό υγρό όπου έβρασαν τα μακαρόνια, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης η σάλτσα (μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω από το υγρό). Ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά, ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως με το τριμμένο τυρί και το ωμό ελαιόλαδο.