• Αναζήτηση

Κουνέλι με καρυδάτη κόκκινη σάλτσα

Το σκόρδο είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του πιάτου. Αν όμως δεν θέλουμε να έχει έντονη μυρωδιά, μπορούμε να ζεματίσουμε το σκόρδο σε καυτό νερό προτού το προσθέσουμε στο φαγητό είτε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερες σκελίδες.

φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία: 10΄  Μαγείρεμα: 1 ώρα περίπου 

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

1 κουνέλι (1½-2 κιλά), κομμένο σε μερίδες

1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

500 ml χυμός φρέσκιας ντομάτας ή κονσέρβα κονκασέ

2-3 γαρίφαλα

3-4 μπαχάρια

2 δαφνόφυλλα

1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα σκόρδου

100 γρ. καρύδια καθαρισμένα και χοντροκοπανισμένα

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί – την ψίχα σε κομμάτια

10 σκελίδες σκόρδο (ή λιγότερο, κατά βούληση)

1 πρέζα ζάχαρη

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κουνέλι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το λευκό κρασί, τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά (και την καυτερή πιπεριά) και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για περίπου 40΄-50΄.

Για τη σάλτσα σκόρδου: Στο μούλτι χτυπάμε τις φέτες του μπαγιάτικου ψωμιού, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο, μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε και τα χοντροκοπανισμένα καρύδια.

Οταν το κουνέλι είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σάλτσα σκόρδου, αφήνουμε να δέσει, για περίπου 5΄-10΄. Σερβίρουμε ιδανικά με φρέσκες τηγανητές πατάτες.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk